Stelian Ion: Când dreptul de a protesta intră în contradicţie cu dreptul la sănătate al celorlalţi, e necesară o reacţie a statului

Stelian Ion: Când dreptul de a protesta intră în contradicţie cu dreptul la sănătate al celorlalţi, e necesară o reacţie a statului

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat miercuri că dreptul de a protesta este unul „absolut legitim”, dar că, atunci când intră în contradicţie cu dreptul la sănătate al celorlalţi, trebuie să existe o reacţie foarte fermă a statului.

Întrebat, la Prima TV, „cum se văd” de la Ministerul Justiţiei protestele din aceste zile, Stelian Ion a răspuns că există o diferenţă „destul de mare” în comparaţie cu manifestaţiile de acum câţiva ani.

Ura de după mască

"Protestele se văd altfel decât acum câţiva ani, când erau un alt gen de proteste, dar tot proteste erau şi atunci. Adevărul este că e o diferenţă destul de mare între cele două categorii de proteste. Acum e vorba de sănătatea oamenilor şi trebuie pusă în balanţă, pe de o parte, sănătatea oamenilor şi, pe de altă parte, dreptul de a protesta, care este un drept foarte important, un drept fundamental.

ADVERTISING

Şi atunci trebuie să vedem care e limita aceea foarte fină între dreptul acesta de a-ţi spune punctul de vedere, de a-ţi striga nemulţumirea - absolut legitim şi e foarte firesc să se întâmple aşa, să existe acest drept - pe de altă parte, în momentul în care lucrurile acestea intră în contradicţie cu dreptul la sănătate al celorlalţi, avem o problemă şi aici cred că trebuie să existe o reacţie foarte fermă a statului", a spus ministrul Justiţiei. 

Citește mai multe despre protestele care au avut loc în ultimele zile în țară:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇