Sute de mineri din Valea Jiului protestează în stradă: Azi în Hunedoara, mâine în toată ţara! (Video)

Sute de mineri din Valea Jiului protestează în stradă: Azi în Hunedoara, mâine în toată ţara! (Video)

Sute de mineri de la minele Lonea şi Livezeni s-au adunat, luni dimineaţă, la sediul Complexului Energetic Hunedoara din Petroşani, unde îşi cer drepturile restante.

Cei aproximativ 60 de mineri blocaţi în subteranul Minei Lupeni ameninţă cu greva foamei, dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate în urma negocierilor pe care le vor avea liderii lor cu ministrul Energiei şi cu ministrul Muncii.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Este vorba despre salarii, tichete de masă – restante de 10 luni, decontarea transportului – restant de 11 luni şi decontarea încălzirii.

Oamenii strigă ”Demisia”, ”Hoţii”, ”Minerii şi Valea şi-au pierdut răbdarea”, ”Nu cedăm”, ”Azi în Hunedoara, mâine în toată ţara”, ”Banii mei munciţi cu greu, n-am văzut măcar un leu” şi se întreabă ce se va întâmpla după trei luni, având în vedere că premierul Florin Cîţu le-a transmis că vor putea fi asigurate salariile pentru doar trei luni.

MINERII DE LA LIVEZENI,LONEA, VULCAN ȘI LUPENI- PROTESTEAZĂ LA CEH!PROTEST-MINERI ÎN VALEA JIULUI!

Posted by Observatorul Național TV-PRESS on Sunday, February 21, 2021

Protest și la Mintia

Câteva zeci de energeticieni s-au adunat şi ei în faţa Termocentralei Mintia, care este oprită de vineri, din lipsă de cărbune.

Cei aproximativ 60 de mineri blocaţi în subteranul Minei Lupeni ameninţă că vor intra în greva foamei, dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate de liderii de sindicat aflaţi la Bucureşti.

Reprezentanţii minerilor din Valea Jiului au programate luni întâlniri cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi cu ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că este nevoie de „o soluţie pe termen lung” pentru Complexul Energetic Hunedoara, aflat în insolvenţă din anul 2019 şi care are, pe lângă datorii mari către terţi, de returnat şi un ajutor de stat despre care organismele europene au constatat că a fost acordat ilegal.

Popescu anunţă că minerii – care protestează de şase zile – îşi vor primi salariile restante „mai devreme de 26 februarie”.

Citește și: