Sute de militari americani din celebra Divizie 101 Aeropurtată au ajuns în România

Sute de militari americani din celebra Divizie 101 Aeropurtată au ajuns în România

Sute de militari americani din celebra Divizie 101 Aeropurtată, unitate care a luat parte la toate marile războaie duse de SUA în ultimii 80 de ani, au ajuns la baza Mihail Kogălniceanu din Constanţa.

Aceștia îi schimbă pe colegii lor din Divizia 82 trimişi în România pentru întărirea flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice, potrivit Știrile TVR

În prezent, în România sunt aproximativ 5.000 de militari NATO, majoritatea americani. Mai exact, avem în jur de 2.000 de militari SUA, cu 1.000 mai mulți decât înainte ca Putin să invadeze Ucraina. Iar numărul lor va crește în perioada următoare.

ADVERTISING

Săptămâna trecută, la summit-ul liderilor NATO de la Madrid, președintele SUA Joe Biden a anunțat că trimite 5.000 de militari americani în România.

El a precizat că o "brigadă rotativă suplimentară" va veni în România, urmând a fi formată din 3.000 de luptători și din 2.000 de persoane - personal combatant.

Franța va conduce grupul de luptă al NATO de la Cincu, care ar putea ajunge la 3-5.000 de militari, față de 1.000 cât sunt în acest moment.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇