Spania ar putea introduce pașaportul de vaccinare din luna mai

Spania ar putea introduce pașaportul de vaccinare din luna mai

Ministrul spaniol al Turismului, Reyes Maroto, a declarat miercuri că țara sa ar putea începe să utilizeze pașaportul de vaccinare în luna mai, când va avea loc Târgul internațional de turism FITUR la Madrid.

„Am putea fi în măsură să începem să implementăm pașaportul digital când va începe FITUR, pe 19 mai”, a declarat ministrul pentru postul de televiziune spaniol Antena 3, scrie Reuters.

Potrivit Evening Post, anterior acestei declarații, autoritățile din Insulele Baleare, care includ destinații turistice populare precum Mallorca și Ibiza, au spus că vor să fie primele regiuni care primesc turiști cu ajutorul pașapoartelor de vaccinare.

ADVERTISING

Guvernatorii regionali au cerut ministrului Turismului să le permită să înceapă un program pilot pentru turiștii care au fost vaccinați.

Maroto a spus că dorește ca Spania să fie un pionier în introducerea acestor pașapoarte.

Ministrul a reamintit de schema-pilot care a fost lansată în Baleare anul trecut, în cadrul căreia mii de turiști germani au fost primiți în insule cu o săptămână înainte ca Spania să își redeschidă oficial granița pentru străini după un blocaj de trei luni.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Confruntați cu o pandemie care a ucis peste 900.000 de oameni în Europa și a împins continentul în cea mai profundă recesiune, liderii UE au fost de acord să colaboreze pentru implementarea certificatelor de vaccinare, pentru a remedia problemele din industria turismului, care a fost grav afectată.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇