Merkel estimează că un certificat de vaccinare ar putea fi gata peste trei luni

Merkel estimează că un certificat de vaccinare ar putea fi gata peste trei luni

Cancelarul german Angela Merkel crede că va dura aproximativ trei luni pentru a crea un certificat de vaccinare COVID-19.

O parte din aspectele tehnice preliminare au fost deja întreprinse de Comisia Europeană, dar va mai dura trei luni pentru a dezvolta un certificat digital. Acesta ar putea constitui baza deplasărilor în statele membre UE pentru resortisanţii din statele terţe, a mai spus şefa executivului german, la încheierea unei întâlniri virtuale cu cei 26 de omologi ai săi din statele membre UE, informează dpa.

Chiar dacă faza cea mai acută a pandemiei de COVID-19 ar trebui să se încheie până în vară, vaccinările ar trebui să continue din cauza mutaţiilor care apar, a opinat Angela Merkel.

Cancelarul german a avertizat că ţările trebuie să fie pregătite „să efectueze vaccinările anti-coronavirus mulţi ani de acum înainte”.

Austria vrea paşapoarte verzi digitale

Pe de altă parte, Austria vrea pașapoarte de vaccinare. Iar dacă nu în toată Europa, va trebui să o facem la nivel naţional, a declarat tot joi cancelarul Sebastian Kurz.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Consider că acest proiect trebuie implementat în primăvară – dacă nu în toată Europa, va trebui să o facem la nivel naţional şi prin înţelegeri cu alte state care au politici similare”, a spus Kurz, la o conferinţă de presă, dinaintea summit-ului european online.

Cancelarul austriac a susţinut ca ”paşapoartele verzi digitale” pe telefoanele mobile să poată oferi deţinătorilor acestora acces în restaurante, la evenimente culturale, sportive sau pentru turism, nu doar celor care au fost vaccinaţi recent anti-COVID-19, ci de asemenea oricui are un test recent COVID-19 negativ.

Kurz a confirmat că statele UE care au sectoare turistice importante, precum Austria, Grecia, Italia şi Spania, au idei similare în această chestiune.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖