Sorin Oprescu mai rămâne în arest la greci, cel puţin 10 zile

Sorin Oprescu mai rămâne în arest la greci, cel puţin 10 zile

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, condamnat la 10 ani de închisoare, rămâne în arest în Grecia până la pronunțarea unei decizii privind extrădarea.

Judecătorii au respins cererea de eliberare. Abia peste 10 zile, Oprescu se poate prezenta din nou în faţa magistraţilor cu un apel la solicitarea sa de eliberare, transmite Antena3.

Oprescu a fost chemat vineri dimineață în faţa Curţii de Apel de la Atena, unde a susţinut că este nevinovat şi victima unui proces politic. El a mai spus că nu are de gând să fugă şi că nu se ascundea, fiind găsit în casa fiului său din Atena. Audierea lui a durat 4 ore, iar la final judecătorii nu au decis în favoarea sa.

ADVERTISING

Sorin Oprescu a fost prins și reținut, marți, în Grecia, fiind localizat de Interpol la Atena.

Potrivit presei elene, Oprescu ar fi fost prins în regiunea Glyfada, o regiune bogată din sudul Atenei, unde ar locui cei mai bogați oameni din Grecia, motiv pentru care este o zonă atent monitorizată.

Fostul primar a fost condamnat acum o săptămână la 10 ani și 8 luni de închisoare, în dosarul în care era acuzat de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Sentința a fost dublă față de cea din primă instanță, când judecătorii îl condamnaseră la doar 5 ani şi 4 luni de închisoare.

ADVERTISING

Ulterior, fostul primar general al Capitalei a fost dat în urmărire generală. Polițiștii s-au deplasat atât la apartamentul din București aflat pe numele iubitei lui Oprescu, cât și la vila din Ciolpani și nu au reușit să-l găsească pe fostul primar.

Amintim că, pe lângă privarea de libertate, magistrații au decis și confiscarea mai multor bunuri și sume de bani, dar și interzicerea unor drepturi pentru Oprescu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇