Sorin Oprescu a fost prins în Grecia. În dosar mai sunt încă doi fugari UPDATE

Sorin Oprescu a fost prins în Grecia. În dosar mai sunt încă doi fugari <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span>

Fostul primar general Sorin Oprescu a fost prins și reținut, marți, în Grecia, fiind localizat de Interpol la Atena.

Informația a apărut inițial pe surse, dar a fost confirmată de Poliția Română.

„La data de 17 mai a.c., în urma activităților investigative și de cooperare polițienească, efectuate de Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția Operațiuni Speciale, Direcția de Investigații Criminale, Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, în colaborare cu Centrul SELEC și polițiștii greci, coordonați de șeful ENFAST din Atena, au depistat, în zona orașului Atena, un bărbat, de 70 de ani, urmărit la nivel internațional”, informează IGPR.

ADVERTISING

Comunicatul mai precizează că „cel în cauză a fost condus la sediul autorității judiciare competente, în vederea confirmării și punerii în executare a mandatului”.

Fostul primar al Capitalei a fost condamnat vineri la 10 ani și 8 luni de închisoare, în dosarul în care era acuzat de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Sentința a fost dublă față de cea din primă instanță, când judecătorii îl condamnaseră la doar 5 ani şi 4 luni de închisoare.

Ulterior, fostul primar general al Capitalei a fost dat în urmărire generală. Polițiștii s-au deplasat atât la apartamentul din București aflat pe numele iubitei lui Oprescu, cât și la vila din Ciolpani și nu au reușit să-l găsească pe fostul primar.

ADVERTISING

Cele mai recente date despre Oprescu aratau săptămâna trecută că acesta a ieșit din țară pe la vama Giurgiu, cu două săptămâni înainte de sentință și nu existau date că ar fi intrat înapoi în țară.

Grecia este țara în care și fostul ministru Elena Udrea încerca să ajungă, când a fost prinsă în Bulgaria, după condamnarea din dosarul Gala Bute.

Acum vor trebui începute demersurile pentru extrădarea lui Oprescu, astfel că va mai dura ceva timp până când fostul edil va ajunge să își ispășească pedeapsa.

ADVERTISING

Amintim că, pe lângă privarea de libertate, magistrații au decis și confirscarea mai multor bunuri și sume de bani, dar și interzicerea unor drepturi pentru Oprescu.

De asemenea, alte două persoane condamnate în acelaşi dosar au fost date în urmărire - Popa Cornel Bogdan, fost şef al Administraţei Cimitirelor, şi omul de afaceri Romeo Albu. Nu există informații despre ei la acest moment.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇