Instanţa îl trimite pe Oprescu la închisoare şi îl lasă fără vila din Ciolpani, alte bunuri și bani

Instanţa îl trimite pe Oprescu la închisoare şi îl lasă fără vila din Ciolpani, alte bunuri și bani

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a primit vineri condamnarea definitivă în dosarul deschis în 2015, după ce a fost prins în flagrant luând mită.

Pe lângă cei 10 ani și 8 luni pe care îi va petrece după gratii, instanța a decis în cazul său și confiscarea mai multor bunuri și sume de bani.

Astfel, magistraţii au menţinut sechestrul asigurător asupra vilei sale din Ciolpani, pe str. Covrigarului. Imobilul aflat pe numele fostului primar are 526 de mp şi o curte de 895 mp.

Însă instanța a decis confiscarea extinsă și a unui apartament din București, situat pe str. Herăstrău, cumpărat de Sorin Oprescu, prin intermediul iubitei sale Adriana-Elena Nica.

ADVERTISING

A fost decisă și confiscarea specială de la Oprescu a sumelor de 34.500 de euro și 102.400 de lei.

Fostul primar trebuie să plătească şi 50.000 de lei cheltuieli judiciare către stat și are mai multe drepturi interzise pe o perioadă de 5 ani.

Confiscare specială e decisă și în cazul „dispozitivului gen smartphone marca Xcomm, cu inscripția The Swiss Secure Communication Network, ridicat în baza procesului-verbal de percheziție domiciliară din data de 6.09.2015”, se mai arată în minuta instanței.

Sentința de vineri este dublă față de prima instanță, în cazul lui Oprescu. El primise pe fond o condamnare de 5 ani și 4 luni de închisoare.

ADVERTISING

În același dosar au primit ani grei de închisoare și un fost director din Primăria Capitalei, dar și alte persoane implicate în grupul infracțional, inclusiv fostul șofer al lui Oprescu.

Vezi aici condamnările în dosarul lui Oprescu


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇