O româncă a comis unul dintre cele mai mari jafuri de diamante, dar va plăti despăgubiri de doar 244 de lire (Video)

O româncă a comis unul dintre cele mai mari jafuri de diamante, dar va plăti despăgubiri de doar 244 de lire (Video)

O femeie cu origini românești care a furat diamante de 4,2 milioane de lire sterline, înlocuind pietrele prețioase cu unele obișnuite, culese de pe jos, a fost condamnată să plătească despăgubiri de nici 250 de lire.

În vârstă de 60 de ani, Lulu Lakatos își ispășește pedeapsa de 5 ani și jumătate de închisoare, după ce a fost condamnată pentru complicitate la jaf, informează The Guardian.

Ea se prezenta drept Anna, expert în diamante. În 2016, a furat 7 diamante de la magazinul de bijuterii Boodles, din Mayfair, după ce fusese angajată să le evalueze.

ADVERTISING

Chiar dacă diamantele erau sub lacăt, a fost nevoie de un moment de neatenție al angajaților pentru ca aceasta să le sustragă.

În 3 ore de la furt, ea și complicii săi erau deja în Franța, iar cei de la Boodles au găsit în seiful lor pietre obișnuite din grădină. Diamantele nu au fost recuperate niciodată.

Judecătorul a remarcat însă că femeia are conturile goale.

”Este o diferență uriașă între prețul diamantelor, de 4.299.671 de lire și suma din contul inculpatei - 293,57 lire”, se arată în minuta ședinței, judecătorul decizând că femeii să i se ia din cont 244 de lire.

ADVERTISING

Ceilalți complici ai femeii, Christophe Stankovic și Mickael Jovanovic au primit câte 3 ani și 8 luni de închisoare, după ce au recunoscut fapta.

Procurorii au spus că a fost cel mai mare jaf de diamante comis vreodată în Marea Britanie.

Lakatos, care s-a născut în România dar trăia de mult timp în Franța, era căutată și de autoritățile din Elveția, unde a furat 400.000 de euro. Ea are și trei condamnări anterioare în Franța.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇