Un enorm diamant a fost descoperit în Botswana: E al treilea cel mai mare din lume

Un enorm diamant a fost descoperit în Botswana: E al treilea cel mai mare din lume

Un enorm diamant brut a fost descoperit, în iunie, în Botswana, a informat abia acum compania canadiană Lucara.

Piatra preţioasă de 1.174 de carate, descoperită pe 12 iunie, „fură” locul al treilea în topul celor mai mari diamante din lume de la o altă piatră excepţională descoperită doar cu câteva zile mai devreme, pe 1 iunie, în aceeaşi ţară, de o altă companie minieră, potrivit AFP.

Aceasta este o „descoperire istorică, atât pentru noi, cât şi pentru Botswana”, a afirmat directorul general al companiei Lucara, Naseem Lahri.

ADVERTISING

"În ierarhia celor mai mari diamante se află pe locul al treilea", a declarat ea cu mândrie pentru AFP, în timpul prezentării sale guvernului de la Gaborone.

Această ultimă descoperire consolidează poziţia Botswanei de lider pe scena mondială a celor mai mari diamante descoperite, cu şase dintre cele mai mari diamante din lume.

Preşedintele Mokgweetsi Masisi a salutat acest "moment fascinant" şi frecvenţa tot mai mare a descoperirilor de diamante din ţară.

Diamantul de 1.098 de carate descoperit pe 1 iunie aparţine Debswana, o companie deţinută în comun de guvern şi de compania sud-africană De Beers.

ADVERTISING

Cel mai mare diamant cunoscut este "Cullinan", de peste 3.100 de carate, descoperit în Africa de Sud în 1905.

The Cullinan Diamond | Priceless Pieces

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇