Un misterios diamant negru, vechi de 1 miliard de ani și care ar putea proveni din spațiu, scos la licitație (Video)

Un misterios diamant negru, vechi de 1 miliard de ani și care ar putea proveni din spațiu, scos la licitație (Video)

Un diamant negru, despre care se crede că ar proveni din spațiu, este scos la licitație și se așteaptă ca acesta să fie vândut pe o sumă record.

Numit Enigma, date fiind originile sale incerte, diamantul este cel mai mare tăiat vreodată pe Terra, relatează BBC. Se crede că s-ar fi format în urma unui impact meteoric.

Foarte greu pentru un diamant, acesta cântărește cam cât o banană.

Diamantul are 555,55 carate și ar putea atrage oferte de peste 4,4 milioane de lire sterline (6 milioane de dolari) la licitația online organizată de Sotheby în Londra, care urmează să se încheie săptămâna viitoare.

Black Diamond | The Enigma | 555.55 Carat black diamond | $6.8 Million Black Diamond |Facts| FacTime

"Enigma" este un carbonado (diamant negru), una dintre cele mai dure forme de diamant natural. Diamantele negre au de obicei o vechime între 2,6 și 3,2 miliarde de ani, fiind mai vechi decât dinozaurii. Sunt niște veritabili seniori ai Pământului, dat fiind faptul că planeta noastră are aproximativ 4,65 miliarde de ani.

ADVERTISING

Pietrele de acest tip sunt extrem de rare și au fost găsite până acum doar în Brazilia și Republica Centrafricană. Deoarece conțin osbornit, un mineral găsit doar în meteoriți, se crede că diamantele negre provin din spațiu. Cu toate acestea, originile pietrelor prețioase sunt învăluite în mister.

Aaron Celestian, geolog la Muzeul de Istorie Naturală din Los Angeles, e de părere că "este posibil ca pietrele carbonado să se fi format foarte adânc în interiorul Pământului".

"Există ipoteze care sugerează că s-au format în locurile unde asteroizi de mari dimensiuni au căzut pe Pământ", mai spune acesta.

ADVERTISING

O altă ipoteză des întâlnită este că diamantele negre s-ar fi format în spațiu, după care au căzut pe Pământ.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇