Angajata ISU condamnată în dosarul Colectiv a fost prinsă de polițiști în Republica Moldova

Angajata ISU condamnată în dosarul Colectiv a fost prinsă de polițiști în Republica Moldova

Antonina Radu, unul dintre pompierii condamnați definitiv joi în dosarul Colectiv, a fost prinsă vineri de polițiști în Republica Moldova.

Poliția nu a găsit-o la adresa de domiciliu şi nici nu s-a prezentat singură la o secție de poliție pentru a se preda în vederea încarcerării, așa că ea a fost dată în urmărire generală, potrivit anunțului de pe site-ul Poliției Române.

Antonina Radu e originară din Republica Moldova. Acum e nevoie să fie aplicate procedurile de extrădare, pentru ca ea să ajungă în România pentru ispășirea pedepsei.

ADVERTISING

În vârstă de 43 de ani, Antonina Radu a fost condamnată definitiv la 8 ani şi 8 luni de închisoare, pentru abuz în serviciu şi uzurparea funcţiei, fiind acuzată că a făcut verificări în clubul Colectiv, fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor de prevenire şi stingere a incendiilor.

Magistrații Curții de Apel București au pronunțat joi sentințele definitive în dosarul Colectiv, la 6 ani jumătate de tragedie.

Cristian Popescu Piedone a primit 4 ani de închisoare, jumătate din pedeapsa stabilită în primă instanță. Cea mai mare condamnare a primit-o unul dintre patronii clubului, Alin Anastasescu - 11 ani și 8 luni. Ceilalți doi patroni, Costin Mincu și Paul Gancea, au primit 8, respectiv 6 ani și 4 luni de închisoare.

ADVERTISING

Pedepse cu executare au primit și cei doi pompieri care au verificat clubul, dar și cei doi pirotehniști responsabili cu spectacolul de artificii din acea seară.

Iată condamnările în dosarul Colectiv.

Instanţa a mai decis să-i oblige în solidar pe George Alin Anastasescu, Costin Mincu, Paul Cătălin Gancea, SC Colectiv SRL, Marian Moise, Viorel Zaharia, SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Primăria Sectorului 4 și ISU București-Ilfov la plata unor daune de zeci de milioane de euro către supraviețuitori și rudele celor care au murit, dar și despăgubiri către unităţi medicale.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇