Oprescu a fost dat în urmărire generală, după condamnarea la 10 ani și 8 luni de închisoare

Oprescu a fost dat în urmărire generală, după condamnarea la 10 ani și 8 luni de închisoare

Fostul primar general al Capitalei Sorin Oprescu a fost dat vineri în urmărire generală, după condamnarea în dosarul de mită.

Polițiștii s-au deplasat atât la apartamentul din București aflat pe numele iubitei lui Oprescu, cât și la vila din Ciolpani și nu au reușit să-l găsească pe fostul primar.

Digi24 a prezentat informații potrivit cărora cele mai recente date despre Oprescu arată că acesta a ieșit din țară pe la vama Giurgiu, în urmă cu două săptămâni. Nu există date ulterioare ale intrării sale în țară.

ADVERTISING

Potrivit unor surse citate de Antena3, Oprescu s-ar afla în Austria, la fiul său.

Acum, el figurează pe lista Poliției Române de persoane date în urmărire.

Totodată, a fost dat în urmărire şi Bogdan Popa, fost şef al Administraţei Cimitirelor, condamnat în acelaşi dosar.

bogdan-popa-urmarire-generala

Oprescu a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare, în dosarul în care era acuzat de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Sentința este dublă față de cea din primă instanță, când judecătorii îl condamnaseră la doar 5 ani şi 4 luni de închisoare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Totodată, magistrații au decis și confiscarea mai multor bunuri și sume de bani de la Oprescu, inclusiv a vilei din Ciolpani. Vezi aici confirscările decise în dosar.

În același dosar au primit ani grei de închisoare și un fost director din Primăria Capitalei, dar și alte persoane implicate în grupul infracțional, inclusiv fostul șofer al lui Oprescu.

Vezi aici condamnările în dosarul lui Oprescu și detalii din dosar.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇