Elena Udrea mai stă în Bulgaria. Judecătorii au amânat din nou decizia privind extrădarea

Elena Udrea mai stă în Bulgaria. Judecătorii au amânat din nou decizia privind extrădarea

Elena Udrea mai rămâne în arest în Bulgaria, după de judecătorii din Sofia au amânat pronunţarea în procesul privind extrădarea până pe data de 8 iunie, la ora 15:00.

Amânarea a fost cerută de avocaţii lui Udrea care speră ca între timp, la Bucureşti, să se pronunţe o decizie favorabilă în recursul în casaţie de la ÎCCJ cu privire la suspendarea pedepsei.

Termenul procesului de la Bucureşti este fixat pentru luni, potrivit Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel din Sofia, avocaţii Elenei Udrea au depus o serie de documente şi plângeri, în baza cărora apărarea argumentează că extrădarea fostului ministru nu trebuie să aibă loc, deoarece în România i-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil.

Avocaţii au mai invocat faptul că unul dintre judecătorii români care s-a pronunţat în cazul ei nu depusese jurământul în calitate de magistrat, transmite Agerpres.

De asemenea, apărarea a arătat că există o decizie a Curţii Constituţionale din România, prin care a fost anulată pedeapsa primită de Elena Udrea.

"Cu toate acestea, autorităţile române fac presiuni pentru extrădarea ei, iar între timp aceasta a primit o serie de ameninţări", au mai spus avocaţii.

ADVERTISING

Elena Udrea a spus că aproape nicio țară din Europa nu mai trimite înapoi niciun arestat din cauza condițiilor din arest.

„Aproape nicio țară din Europa nu mai trimite înapoi niciun arestat din cauza condițiilor din arest. Instanța a spus că nu mai este nevoie (de un expert - n.red.), probele arată clar condițiile. Dar nu ăsta este argumentul meu principal. Eu nu vorbesc de condițiile din arest, ci de ilegalitatea în care mă aflu - sunt arestată ilegal de 40 de zile. (…) Instanța a considerat că nu mai era nevoie să fie audiat un expert pentru probele deja depuse sunt suficiente”, a declarat Elena Udrea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Este a doua amânare dispusă de magistraţii bulgari în procesul Elenei Udrea. Pe 10 mai, Curtea de Apel din Sofia a amânat dezbaterile, după ce unul dintre avocaţii fostului ministru nu a reuşit să ajungă la tribunal din cauza unei probleme medicale, respectiv a avut un accident.

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, înainte ca instanţa supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul Gala Bute. A fost prinsă în Bulgaria, iar de atunci procedurile de extrădare sunt în derulare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇