Judecătorii din Bulgaria au decis extrădarea Elenei Udrea

Judecătorii din Bulgaria au decis extrădarea Elenei Udrea

Judecătorii din Bulgaria au decis, marţi, ca Elena Udrea să fie extrădată în România. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel de la Sofia, în termen de 5 zile.

Pe 13 aprilie, magistrații Judecătoriei Blagoevgrad amânaseră o pronunțare, după ce Udrea a cerut în instanță să nu fie extrădată pentru că în România condițiile din închisori sunt inumane.

Săptămâna tecută, autorităţile judiciare din Bulgaria au trimis Ministerului Justiției de la București o cerere de explicații cu privire la acuzațiile fostului ministru și un răspuns a fost oferit de Administrația Națională a Penitenciarelor.

ADVERTISING

Fostul ministru a depus la instanța din Blagoevgrad și o cerere de azil politic în Grecia, motivând că are probleme medicale ce pot fi tratate doar la eleni. Despre această cerere nu ştim când va fi judecată.

Udrea a fost reţinută în Bulgaria, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile româneşti. Ea a fost iniţial reţinută pentru 24 de ore, măsura fiind prelungită.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare, dar a reuşit să iasă din ţară, prin Vama Giurgiu, înainte de emiterea mandatului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇