Elena Udrea mai stă la bulgari, după ce s-a plâns de ”condițiile inumane” din închisorile românești. A fost adusă la tribunal flancată de polițiști (Video)

Elena Udrea mai stă la bulgari, după ce s-a plâns de ”condițiile inumane” din închisorile românești. A fost adusă la tribunal flancată de polițiști (Video)

Elena Udrea a fost adusă miercuri la Judecătoria din Blagoevgrad, unde magistrații bulgari trebuie să decidă dacă aceasta va fi sau nu extrădată în România.

Imaginile transmise de televiziunile de ştiri au înfăţişat-o pe Udrea flancată de polițiști bulgari, zâmbitoare la cameră.

Atât ea, cât și avocații săi, au spus în fața completului format din trei judecători că fostul ministru a mai fost încarcerată în România și condițiile de aici sunt ”inumane”, potrivit Digi24. Astfel, magistrații bulgari au decis să amâne până pe 19 aprilie o decizie, urmând să verifice condițiile de care se plânge fostul ministru român. Până atunci, Udrea rămâne în arest în țara vecină.

ADVERTISING

Fostul ministru a depus la instanța din Blagoevgrad și o cerere de azil politic în Grecia, motivând că are probleme medicale ce pot fi tratate doar la eleni. Despre această cerere nu ştim când va fi judecată.

În orice caz, decizia Judecătoriei din Blagoevgrad nu va fi definitivă.

În paralel, amintim că joi, la Curtea de Apel din Sofia, se va judeca recursul formulat de Elena Udrea la decizia de sâmbătă a Tribunalului din Blagoevgrad ca ea să rămână în arest în Bulgaria până în 14 aprilie.

În Bulgaria, Udrea este apărată de doi avocați, unul din oficiu, care este bulgar, și avocatul său din România, care însă nu are drept de liberă practică în ţara vecină.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Curtea supremă de la Bucureşti a găsit-o pe Elena Udrea vinovată de organizarea ilegală a unei gale de box pe cheltuiala statului pentru a-şi îmbunătăţi imaginea înaintea alegerilor parlamentare din 2012.

Udrea nu s-a prezentat în faţa instanţei pentru pronunţarea hotărârii, alegând să se îndrepte spre Grecia cu o maşină, dar a fost prinsă în Bulgaria.

Plecarea Elenei Udrea a fost legală, întrucât nu i s-au impus restricţii de circulaţie în timp ce ÎCCJ îşi pregătea hotărârea.

Udrea a mai fugit şi în Costa Rica în 2018, înainte de a fi depistată de Interpol şi extrădată în România în 2019.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇