Tribunalul din Bulgaria a anunțat decizia în cazul Udrea

Tribunalul din Bulgaria a anunțat decizia în cazul Udrea

Elena Udrea va rămâne în arest preventiv, în Bulgaria, până în data de 14 aprilie.

Tribunalul din Blagoevgrad a decis sâmbătă ca Udrea să fie extrădată, în baza mandatului european de arestare emis pe numele ei în România, însă sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel, relatează News.ro.

Pe 14 aprilie Curtea Supremă de la Sofia va judeca apelul și se va pronunța definitiv pe cererea de extrădare a sa în România.

Fostul ministru român a depus la instanța din Blagoevgrad și o cerere de azil politic în Grecia, informează jurnaliștii de la Libertatea, prezenți la tribunal.

ADVERTISING

Udrea a fost adusă în jurul orei 15.00 la tribunal.

Aceasta a fost apărată de doi avocați, unul din oficiu, bulgar, și avocatul său din România, care nu are drept de liberă practică în Bulgaria.

Procesul a început cu întârziere pentru că a fost găsit cu mare greutate un traducător pentru declarațiile acesteia, informează jurnalistul Digi24 prezent la tribunal.

Udrea a fost reţinută joi pentru 72 de ore în baza unui mandat de la parchet. Ordonanța de reținere de 24 de ore era valabilă până seara, dar a fost prelungită.

ADVERTISING

Între timp a fost judecată moţiunea către tribunalul din Blagoevrad.

Potrivit agenţiei bulgare de presă, Elena Udrea a fost reţinută în apropierea punctului de control Kulata, la graniţa Bulgariei cu Grecia.

Curtea Supremă de la Bucureşti a găsit-o pe Elena Udrea vinovată de organizarea ilegală a unei gale de box pe cheltuiala statului pentru a-şi îmbunătăţi imaginea înaintea alegerilor parlamentare din 2012, confirmând propria decizie din 2018.

Udrea nu s-a prezentat în faţa instanţei pentru pronunţarea hotărârii, alegând să se îndrepte spre Bulgaria. Plecarea ei a fost legală, întrucât nu i s-au impus restricţii de circulaţie până la decizia definitivă a ICCJ.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇