Autoritățile din Bulgaria au cerut explicații Ministerului Justiției despre condițiile de detenție în care ar fi ținută Elena Udrea în România

Autoritățile din Bulgaria au cerut explicații Ministerului Justiției despre condițiile de detenție în care ar fi ținută Elena Udrea în România

Ministerul Justiţiei anunţă ca a primit, joi, o cerere a autorităţilor judiciare din Bulgaria cu privire la condiţiile de detenţie de care ar beneficia Elena Udrea în cazul extrădării.

Răspunsul urmează să fie pregătit de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi va fi trimis de Tribunalul Bucureşti, potrivit News.ro.

Curtea de Apel din Sofia a decis joi că Elena Udrea va rămâne în arest în Bulgaria.

Un complet de trei judecători a discutat astăzi apelul fostului ministru în dosarul de arest preventiv, potrivit Digi24. Udrea ceruse o măsură mai blândă, cum ar fi arestul la domiciliu.

ADVERTISING

Decizia de astăzi vine după ce miercuri, Judecătoria din Blagoevgrad a decis să amâne cu o săptămână un verdict pe cererea de extrădare a României, după ce atât ea, cât și avocații săi, au spus în fața completului format din trei judecători că fostul ministru a mai fost încarcerată în România și condițiile de aici sunt ”inumane”.

Magistrații bulgari au decis să amâne până pe 19 aprilie o decizie, urmând să verifice condițiile de care se plânge fostul ministru român.

Elena Udrea a fost adusă în fața instanței din Blagoevgrad încătușată și flancată de 7 polițiști, dar a zâmbit la camere, chiar dacă nu a răspuns niciunei întrebări a jurnaliștilor.

ADVERTISING

Fostul ministru a depus la instanța din Blagoevgrad și o cerere de azil politic în Grecia, motivând că are probleme medicale ce pot fi tratate doar la eleni. Despre această cerere nu ştim când va fi judecată.

Udrea a fost reţinută în Bulgaria, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile româneşti. Ea a fost iniţial reţinută pentru 24 de ore, măsura fiind prelungită.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare, dar a reuşit să iasă din ţară, prin Vama Giurgiu, înainte de emiterea mandatului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇