Şoc în Israel, după ce un bărbat a fost linşat doar pentru se credea că e arab, iar evenimentul a fost LIVE, la televizor

Şoc în Israel, după ce un bărbat a fost linşat doar pentru se credea că e arab, iar evenimentul a fost LIVE, la televizor

Israelul este şocat după difuzarea la televizor, în direct, la o oră de mare audienţă, a linşării unui bărbat, considerat arab de către agresorii săi, activişti de extremă dreapta, în apropiere de Tel Aviv.

În aceste imagini apare un bărbat care este scos cu forţa din maşina sa şi care este bătut apoi de către o mulţime de câteva zeci de persoane până când îşi pierde conştienţa, relatează AFP.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Incidentul, de la care au fost difuzate în direct imagini de către postul public de televiziune Kan, a avut loc pe o promenadă, la malul mării, la Bat Yam, un oraş situat la sud de metropola Tel Aviv.

Poliţia şi serviciile de salvare au sosit abia 15 minute mai târziu. În acest răstimp, victima a rămas lungită în stradă.

Persoane din mulţime au justificat această linşare prin faptul că bărbatul era un arab care a încercat să intre cu maşina într-o adunare a extremei drepte.

Însă secvenţele difuzate de postul Kan arată că şoferul încerca să evite manifestaţia.

Victima ”linşajului este grav rănită, însă se află într-o stare stabilă”, a anunţat într-un comunicat Spitalul Ichilov din Tel Aviv, fără să-i dezvăluie identitatea.

Deputatul de extremă dreapta Bezalel Smotrich, liderul Partidului Sionismul Religios, a declarat că-i este ”ruşine” de acest linşaj, de o ”cruzime atroce”.

Marele rabin al Israelului Yitzhak Yossef a îndemnat la încetarea agresiunilor comise de către evrei.

Activişti de extremă dreapta au manifestat, miercuri seara, în întregul Israel, provocând confruntări cu forţe de ordine, iar uneori cu arabi israelieni.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!