Protest sindical în Piaţa Victoriei: Noi nu avem un guvern, nu avem cu cine să vorbim, să ne spunem doleanțele

Protest sindical în Piaţa Victoriei: Noi nu avem un guvern, nu avem cu cine să vorbim, să ne spunem doleanțele

Sute de reprezentanţi ai mai multor organizaţii sindicale din diferite domenii, afiliate la CNS Meridian, protestează, joi, în Piaţa Victoriei. Aceștia cer înlăturarea inechităţilor salariale, aplicarea unor legi sau modificarea altora.

Protestul a început la ora 10:30 şi este programat până la ora 13:30, în faţa sediului Guvernului.

Unul dintre liderii sindicali prezenți la protest acuză că Guvernul nu le ascultă doleanțele.

”România trece prin cea mai grea perioadă. Noi nu avem un guvern, avem mai multe rupturi în Guvern. Nu avem cu cine să vorbim, să ne spunem doleanțele. Pensionarii nu mai au ce mânca, peste 60% dintre pensionari abia își duc zilele.

ADVERTISING

Nu ai cu cine discuta, venim în piață pâna când vom fi luați în seamă. Oamenii nu au cu ce să plătească utilitățile. O să ajungem în sapă de lemn, o să vedeți oameni care cerșesc”, a spus acesta, pentru Antena 3.

Un alt sindicalist, de la CFR, își dorește trenuri noi.

”Vrem trenuri noi, nu mai vrem să fim considerați cetățeni de mâna a doua”, a spus el, la Realitatea TV.

Ce mai solicită sindicaliștii

Prin acest protest, organizaţiile sindicale din structura CSN Meridian au spus că vor să aducă în atenţia autorităţilor şi a opiniei publice "probleme arzătoare", între care "fentarea" legislaţiei sociale de către autorităţi şi neaplicarea legilor privind Statutul Personalului Feroviar; Statutul Personalului Silvic modificat şi completat; legea coşului minim de consum pentru un trai decent în România; legea pensiilor, precum şi aplicarea legii salarizarii, în integralitatea ei, începând din 1 ianuarie 2022.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sindicaliştii mai solicită reglementarea unei grile de salarizare unitare pentru angajaţii din administraţia publică locală şi critică îngheţarea salariilor în anul 2021, Legea "scelerată" şi retrogradă a Dialogului Social, reducerea vârstei de pensionare a poliţiştilor locali.

Totodată, ei cer încetarea discriminării salariale grave a personalului de suport tehnic, economic şi administrativ din sistemul sanitar, inclusiv a biologilor, biochimiştilor şi chimiştilor şi tratarea echitabilă a întregului personal angajat în sistemul sanitar, medical şi nemedical.

ADVERTISING

Sindicaliștii mai solicită adoptarea unei Strategii naţionale pentru relansarea industriei naţionale de apărare pentru protejarea intereselor naţionale de apărare ale României.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇