Serghei Lavrov avertizează că un al treilea război mondial va fi nuclear

Serghei Lavrov avertizează că un al treilea război mondial va fi nuclear

Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a declarat miercuri că, dacă ar fi să aibă loc un al treilea Război Mondial, acesta ar implica arme nucleare şi ar fi distructiv, a relatat agenţia de presă RIA, citată de Reuters.

Şeful diplomaţiei ruse a mai spus că Rusia, care a lansat săptămâna trecută un atac în Ucraina pe care ea îl numeşte „operaţiune militară specială”, s-ar confrunta cu un „pericol real” dacă Kievul ar obţine arme nucleare.

Rusia nu va permite Ucrainei să obţină arme nucleare, a insistat Lavrov, citat de TASS.

ADVERTISING

Urmărește LIVE TEXT desfășurarea evenimentelor din cea de-a 7-a zi de război în Ucraina

Serghei Lavrov a mai declarat că Crimeea - anexată ilegal de către Rusia de la Ucraina în 2014 - este în afara oricăror discuţii şi că aceasta aparţine Rusiei.

Şeful diplomaţiei ruse a afirmat că Rusia este gata pentru următoarea rundă de negocieri cu Ucraina, dar că "puterea de la Kiev tărăgănează procesul de negocieri, la indicaţiile SUA".

Serghei Lavrov a mai spus că Rusia era pregătită pentru introducerea de sancţiuni împotriva ei, dar că "a fost uimită să vadă că aceste măsuri au vizat sportivi, reprezentanţi ai intelectualităţii, actori, angajaţi ai mass-media".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Lavrov a cunoscut marți o umilință fără seamăn, când, la debutul discursului său înregistrat și difuzat în cadrul Conferinței de la Geneva, mai mulți diplomați au ieșit din sală, în semn de protest, sala rămânând aproape goală (Video)

În aceeași zi, discursul președintelui ucrainean Volodimir Zelenscki a fost aplaudat minute în șir, în picioare, în plenul Parlamentului European.

Marţi, ţările membre ale Uniunii Europene au dat undă verde pentru a interzice difuzarea pe teritoriul UE a media de stat ruse RT şi Sputnik şi pentru a exclude "anumite bănci ruse" din sistemul internaţional de plăţi SWIFT.

ADVERTISING

Apelurile la o suspendare a Rusiei din sport după invadarea Ucrainei au crescut în greutate după o scrisoare deschisă adresată preşedintelui CIO, Thomas Bach, şi preşedintelui IPC, Andrew Parsons, în care se cere suspendarea Rusiei şi a Belarusului şi interzicerea sportivilor acestor ţări de la evenimente, cu efect imediat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇