FIFA și UEFA au suspendat Rusia din toate competițiile - oficial

FIFA și UEFA au suspendat Rusia din toate competițiile - oficial

FIFA și UEFA au anunțat, luni seara, că au luat decizia să suspende cluburile și naționalele Rusiei din toate competițiile internaționale, ca urmare a invadării Ucrainei.

Astfel, șansele naționalei Rusiei, care trebuia să evolueze în luna martie în barajul pentru Cupa Mondială din 2022, de a ajunge la turneul final din Qatar sunt practic nule.

"Toate cluburile și echipele naționale din Rusia sunt suspendate de la participarea la competițiile FIFA și UEFA până la o nouă notificare.

În urma deciziilor inițiale adoptate de Consiliul FIFA și de Comitetul Executiv al UEFA, care prevedeau adoptarea unor măsuri suplimentare, FIFA și UEFA au decis astăzi împreună ca toate echipele ruse, fie echipe reprezentative naționale, fie echipe de club, să fie suspendate de la participarea la ambele competițiile FIFA și UEFA până la noi ordine.

ADVERTISING

Aceste decizii au fost adoptate astăzi de Biroul Consiliului FIFA și de Comitetul Executiv al UEFA, respectiv cele mai înalte organe de decizie ale ambelor instituții în astfel de probleme urgente.

Fotbalul este pe deplin unit aici și în deplină solidaritate cu toți oamenii afectați din Ucraina. Ambii președinți speră că situația din Ucraina se va îmbunătăți semnificativ și rapid, astfel încât fotbalul să poată fi din nou un vector de unitate și pace între oameni", se arată într-un comunicat postat de FIFA și UEFA.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇