Senatul SUA va avea majoritate democrată. Cel care a înclinat balanţa este un regizor, cel mai tânăr senator din ultimii 47 de ani

Senatul SUA va avea majoritate democrată. Cel care a înclinat balanţa este un regizor, cel mai tânăr senator din ultimii 47 de ani

Democratul Jon Ossoff a câştigat alegerile pentru Senat desfăşurate în Georgia, oferind astfel democraţilor controlul asupra Senatului SUA, potrivit mai multor media americane.

Citește ultimele informații despre ce se întâmplă în America

Jon Ossoff, un regizor de filme documentare în vârstă de 33 de ani, va deveni cel mai tânăr senator american din 1973, când acest titlu a fost deţinut de Joe Biden, noul preşedinte-ales al SUA, notează NBC şi ABC, citate de dpa.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

El l-a învins pe senatorul republican la final de mandat David Perdue, în vârstă de 70 de ani.

În scrutinul pentru al doilea post de senator din Georgia, candidatul democrat Raphael Warnock, un predicator baptist de culoare, a învins-o pe senatoarea republicană Kelly Loeffler şi a intrat în istorie devenind primul senator de culoare din acest stat din sud.

Democraţii și republicanii, număr egal de mandate

Democraţii vor avea în Senat un număr egal de mandate, 50-50, cu ale republicanilor.

Potrivit Constituţiei, viitoarea vicepreşedintă Kamala Harris va putea înclina balanţa în favoarea democraţilor prin votul ei.

Viitorul preşedinte, Joe Biden, va deţine toate pârghiile puterii politice la Washington, cu Casa Albă, Camera Reprezentanţilor cu majoritate democrată şi Senatul. 


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!