Rusia suferă pierderi devastatoare în rândurile ofiţerilor de rang inferior - raport UK

Rusia suferă pierderi devastatoare în rândurile ofiţerilor de rang inferior - raport UK

Rusia pare să fi suferit pierderi devastatoare în rândurile ofiţerilor de rang mediu şi inferior, în conflictul cu Ucraina, existând perspectiva unei eficienţe militare mai slabe în viitor, a indicat Ministerul Apărării de la Londra, în cea mai recentă actualizare a informaţiilor de pe frontul ucrainean furnizate de serviciile sale secrete.

Comandanţii de brigadă şi de batalion au fost desfăşuraţi probabil în cele mai periculoase aliniamente, în timp ce ofiţerii de rang inferior au fost nevoiţi să conducă acţiuni tactice de nivel redus, arată ministerul citat de Reuters.

„În contextul tot mai multor informaţii credibile despre revolte în rândul forţelor ruse desfăşurate în Ucraina, lipsa unor comandanţi de pluton şi de companie cu experienţă şi credibilitate va duce în continuare la o scădere a moralului şi a disciplinei„, se spune în comunicat.

Pierderea ofiţerilor mai tineri ar putea exacerba problemele Rusiei în modernizarea structurilor de comandament şi de control militar.

„Într-un orizont de timp mai scurt, grupurile tactice la nivel de batalion reconstituite în Ucraina din supravieţuitorii mai multor unităţi vor fi probabil mai puţin eficiente, din cauza lipsei de comandanţi de rang inferior”, se arată în comunicat.

citizen

Forţele ruse şi-au intensificat atacurile luni pentru a prelua controlul asupra Severodoneţk, un oraş-cheie din Donbas, în sud-estul Ucrainei, regiune pe care Moscova vrea să o cucerească, după ce nu a reuşit să preia sub control Kievul la începutul războiului declanşat în 24 februarie, primul război de agresiune de asemenea anvergură în Europa după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Ziua 96 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

citizen

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇