Rusia are probleme cu dronele luate din Iran pentru a ataca Ucraina

Rusia are probleme cu dronele luate din Iran pentru a ataca Ucraina

Rusia s-a confruntat cu „numeroase eșecuri” ale dronelor de fabricație iraniană achiziționate de la Teheran în această lună pentru a fi folosite în războiul său cu Ucraina, potrivit unui înalt oficial al administrației americane.

Oficialul, care a vorbit sub rezerva anonimatului, a declarat că evaluările Statelor Unite arată că Rusia a primit drone Mohajer-6 și Shahed de-a lungul mai multor zile în această lună, scrie Reuters.

Oficialul a subliniat că este posibil ca aceasta să facă parte dintr-un plan al Rusiei de achiziționare a sute de astfel de vehicule.

ADVERTISING

„Considerăm că Rusia intenționează să folosească aceste drone iraniene în atacuri aer-sol, război electronic și atacare de ținte pe câmpul de luptă din Ucraina”, a spus oficialul.

În iulie, consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, a declarat reporterilor că Statele Unite au informații care arată că Iranul se pregătește să ofere Rusiei până la câteva sute de drone.

Administrația Biden a publicat luna trecută imagini din satelit care indică faptul că oficialii ruși au vizitat aerodromul Kashan pe 8 iunie și 5 iulie pentru a vedea dronele iraniene.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ministrul de Externe al Iranului, Hossein-Amir Abdollahian, a declarat luna trecută că Teheranul a avut „diverse tipuri de colaborări cu Rusia, inclusiv în sectorul apărării”.

Luni, Ucraina a declarat că a străpuns liniile inamice în mai multe locuri din apropierea orașului Herson, în timp ce a pus presiune pe o nouă campanie de recucerire a teritoriului.

Moscova a declarat că contraofensiva Kievului a eșuat, pentru că Rusia a bombardat orașul portuar Nikolaev.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇