Nou record de decese în Rusia nevaccinată: 828 de pacienţi au murit din cauza Covid, în 24 de ore

Nou record de decese în Rusia nevaccinată: 828 de pacienţi au murit din cauza Covid, în 24 de ore

Rusia a înregistrat vineri 828 de decese cauzate de Covid, ceea ce reprezintă un nou record. Totodată, în ultimele 24 de ore au fost raportate 21.379 de cazuri noi.

Rusia se află pe locul 5 în lume în ceea ce privește numărul de decese și pe locul 1 în Europa, scrie The Moscow Time.

Rospotrebnadzor, Serviciul Federal responsabil pentru supravegherea protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării omului în Rusia, a avertizat cu privire la creșterea gravă a numărului de cazuri noi în 36 din cele 85 de regiuni ale țării.

ADVERTISING

Totodată, spitalizările din Moscova au crescut cu 15% săptămâna aceasta comparativ cu săptămâna precedentă, iar noile cazuri au crescut cu 24%. Varianta Delta a reprezentat 100% din toate infectările noi.

Citând surse anonime, site-ul de știri Meduza a scris miercuri că oficialii Primăriei din Moscova s-au întâlnit recent pentru a discuta despre reintroducerea muncii la distanță, impunerea certificatului verde pentru restaurante și izolarea persoanele în vârstă și bolnavilor cronici.

Kremlinul a declarat însă joi că nu are în vedere reintroducerea restricțiilor.

ADVERTISING

Potrivit The Guardian, până vineri, doar 28% din populație fusese complet vaccinată. Sondajele arată că majoritatea rușilor nu intenționează să fie imunizați.

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇