Rudele unuia dintre muncitorii uciși la Onești cer despăgubiri de 2 milioane de euro, și de la criminal, și de la polițiști

Rudele unuia dintre muncitorii uciși la Onești cer despăgubiri de 2 milioane de euro, și de la criminal, și de la polițiști

Rudele unuia dintre cei doi muncitori de la Onești luați ostatici și înjunghiați mortal de Gheorghe Moroșanu cer despăgubiri morale de 2.000.000 de euro.

Rudele lui Silviu, muncitorul de 36 de ani, cer ca aceste despăgubiri să nu-i fie imputate doar criminalului, ci și Poliției Române.

”S-au făcut primele cereri în dosarul Oneşti de constituire ca parte civilă. Fratele uneia dintre victimele omorâte în apartamentul din Oneşti de către Moroşanu solicită de la poliţiştii implicaţi în operaţiunea de 'salvare', dar şi de la conducerea Poliţiei şi Minister, alături de Moroşanu, plata unor daune de 2.000.000 de euro cu titlu de despăgubiri morale.

ADVERTISING

Defalcarea sumelor este următoarea: 1.000.000 de euro - Paul (fratele decedatului), 500.000 de euro - soţia lui Paul (cumnata), câte 250.000 de euro pentru fiecare copil (implicit nepot de frate)”, anunţă avocatul Adrian Cuculis, potrivit Adevărul.ro.

Avocatul se bazează și pe raportul Inspectoratului General al Poliției Române, în care au fost identificate mai multe probleme în intervenția agenților, dar și încălcări ale procedurilor.

ADVERTISING

"Daunele cerute de familia lui Silviu se ridica la 2 milioane de euro. S-au constituit ca parte civilă în urma crimei de la Onești. Vorbim despre Paul care este fratele lui Silviu, singura rudă de altfel în viață pe care o mai avea la momentul respectiv, soția lui Paul și copiii lui.

Banii aceștia sunt ceruţi mai degrabă de la Poliția Română care a intervenit cum știm și de la Moroșanu și de la familia lui, respectiv de la soția acestuia care este complice.

Pentru moment nu a fost nimeni pus sub învinuire. Nu a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de vreun polițist sau persoane găsite vinovate", a explicat ulterior, la Antena 3, avocatul.

ADVERTISING

Gheorghe Moroșanu a ținut ostatici și apoi a omorât doi muncitori care renovau apartamentul din care fusese evacuat. Incidentul s-a petrecut pe 1 martie.

El amenințase încă din 2018 că își va face ”dreptate cu arma de foc”, în timp ce povestea cum a fost evacuat, fără ca familia lui să primească vreodată o sentință definitivă a instanței. Bărbatul spune că bunurile au dispărut, chiar și geamurile termopan au fost scoase, iar familiei sale nu i s-a permis să participe la inventariere.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇