Concluzii șocante în cazul Onești: Negociatorul nu a fost informat că agresorul a sunat la 112 şi nu cunoştea revendicările acestuia

Concluzii șocante în cazul Onești: Negociatorul nu a fost informat că agresorul a sunat la 112 şi nu cunoştea revendicările acestuia

Şefii Poliţiei Române au anunţat, joi, că au descoperit mai multe deficienţe în intervenţia poliţiştilor la cazul dublei crime de la Oneşti. Negociatorul nu a fost informat că agresorul a sunat la 112 şi nu ştia care sunt revendicările acestuia, neputând astfel acţiona corespunzător.

Adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, chestor de poliţie Florentin Brăcea, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că s-au descoperit mai multe probleme după intervenţia de la Oneşti.

Oficialii au precizat că în urma evenimentului s-au constatat deficienţe în sarcina a 14 poliţişti – 8 ofiţeri şi 6 agenţi. 

ADVERTISING

”Ca o primă concluzie, în cadrul gestionării sesizării din data de 1 martie, poliţiştii din Bacău nu au documentat corespunzător autorul cu privire la existenţa antecedentelor penale (...) şi ameninţările transmise anterior”, a afirmat Brăcea.

”Din verificările efectuate a reieşit faptul că modul de relaţionare între factorii de decizie care au gestionat evenimentul a fost unul defectuos (...) negociatorul nu a fost informat cu privire la dialogul telefonic al autorului cu operatorul de la 112 şi nu a cunoscut eventualele revendicări formulate de acesta”, a adăugat adjunctul Poliţiei Române.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acesta a precizat că poliţiştii din Bacău aveau toate elementele unei intervenţii în forţă.

De asemenea, adjunctul Poliţiei Române a precizat că nu au fost respectate nici procedurile legale de anunţare a unui astfel de eveniment.

Datele transmise către IGPR au fost incomplet, eronate şi transmise cu întârziere”, au mai precizat oficialii Poliţiei Române.

Aceştia au explicat că pe numele bărbatului au fost deschise, de-a lungul timpului, mai multe dosare penale, inclusiv pentru fapte comise cu violenţă, lucru care nu a fost transmis la Bucureşti

ADVERTISING

Urmărește aici o parte dintre declarații:

Șefii Poliției Române prezintă concluziile anchetei interne efectuate după intervenția eșuată a forțelor de ordine în cazul "Onești"

Șefii Poliției Române prezintă concluziile anchetei interne efectuate după intervenția eșuată a forțelor de ordine în cazul "Onești".[sursa: TVR]

Posted by Epoch Times Romania on Thursday, March 11, 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇