România donează 250.000 de euro pentru societatea civilă și presa independentă din Republica Moldova

România donează 250.000 de euro pentru societatea civilă și presa independentă din Republica Moldova

România acordă 250.000 de euro ajutor pentru societatea civilă și presa independentă din Republicii Moldova.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, într-un comunicat remis SpotMedia.ro, că va face o contribuție voluntară în valoare de 250.000 de euro în scopul implementării de proiecte în sprijinul societății civile și al presei independente din Republica Moldova.

"Contribuția este alocată din bugetul cu destinația cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară pentru anul 2020 și va fi acordată prin organizația European Endowment for Democracy (EED), înființată în 2013 de Uniunea Europeană și statele membre, ca entitate independentă cu expertiză în promovarea proiectelor destinate consolidării democrației și drepturilor omului în Vecinătatea UE", se arată în documentul citat.

Decizia vine ca o continuare a activității României în direcția susținerii parcursului european al Republicii Moldova, singura opțiune în măsură să asigure stabilitatea și prosperitatea cetățenilor săi.

"România își propune astfel să impulsioneze conectarea Republicii Moldova la valorile europene și principiile democratice, prin susținerea concretă acordată societății civile și mass-mediei în calitate de promotori principali ai acestor valori", punctează MAE.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇