România ajută Siria: Trimitem conserve, corturi, bocanci și felinare de 2 milioane de lei

România ajută Siria: Trimitem conserve, corturi, bocanci și felinare de 2 milioane de lei

România va trimite ajutoare de 2 milioane de lei în Siria afectată de cutremurele devastatoare de luni.

Premierul Nicolae Ciucă a convocat, joi, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care a aprobat acordarea unui sprijin, constând în produse de cazarmament, îmbrăcăminte, dar şi produse alimentare, conserve.

Hotărârea nou adoptată prevede sprijinirea prioritară a Siriei cu bunuri care vor puse la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

ADVERTISING

Conform anexei la hotărârea CNSU, pe lista produselor scoase din rezervele de stat, cu titlu gratuit, ca ajutor umanitar extern de urgenţă se află, printre altele, 6.000 de conserve de legume, 100 de corturi, 400 de paturi, saltele, pături, saci de dormit, căciuli, costume vătuite, mănuşi, bocanci, ciorapi, 200 de felinare.

Aceste produse sunt în valoare totală de 2.042.882 lei cu TVA.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Detaliile privind efectuarea transportului materialelor se stabilesc între Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Comisia Europeană, iar transportul se realizează pe cale aeriană cu sprijinul logistic al Ministerului Apărării Naţionale sau din alte surse, în funcţie de necesităţi", menţionează un comunicat de la Guvern.

Fondurile necesare se alocă din bugetul MAI, prin IGSU, din bugetul MApN şi, după caz, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. Ulterior, IGSU va face demersuri pentru rambursarea cheltuielilor eligibile din bugetul Mecanismului de Protecţie Civilă al UE.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇