Restricții mai dure în Franţa: Oamenii nu mai au voie să iasă din casă între orele 18.00 şi 06.00. Noi reguli pentru cei care intră în țară

Restricții mai dure în Franţa: Oamenii nu mai au voie să iasă din casă între orele 18.00 şi 06.00. Noi reguli pentru cei care intră în țară

Premierul francez Jean Castex a anunțat noi restricții de circulație în întreaga țară, începând de sâmbătă. Astfel, oamenii nu vor mai avea voie să iasă din casă între orele 18.00 şi 06.00 dimineaţa, timp de 15 zile.

Sunt exceptați de la această regulă părinţii care merg să își ia copiii de la şcoală şi cei care se întorc acasă de la serviciu, scrie BBC.

De asemenea, toate magazinele se vor închide începând cu ora 18.00.

ADVERTISING

În Franța există deja o restricție de circulație, intrată în vigoare în decembrie, dar până acum era valabilă între orele 20.00 - 06.00.

Castex a declarat că noua măsură vine după ce numărul cazurilor de Covid este în continuă creștere, iar situația din Franța este îngrijorătoare.

Franța a înregistrat până acum peste 69.000 de decese provocate de coronavirus, fiind pe locul șapte în lume.

Noi restricții pentru cei care sosesc în țară

Toți cei care sosesc în Franța din țări care se află în afara UE vor trebui să prezinte un test Covid negativ efectuat cu 72 de ore înainte.

ADVERTISING

Apoi vor intra în izolare timp de șapte zile, iar la finalul acestei perioade se vor testa din nou.

Vor fi înăsprite și controalele la frontieră, pentru a se evita ca noile tulpini ale virusului să se răspânesacă în țară.

Există o îngrijorare foarte mare cu privire la varianta mai transmisibilă detectată pentru prima dată în Marea Britanie, despre care ministrul francez al Sănătății spune că reprezintă acum 1-1,5% din cazurile noi la nivel național.

ADVERTISING

"Trebuie să facem totul pentru a preveni răspândirea acestei variante a Covid în Franța", a declarat ministrul Sănătății, Olivier Veran, într-o conferință de presă.

Ar putea fi impuse restricții și mai dure

Premierul a declarat că situația din Franța este „sub control în comparație cu țările vecine, dar încă fragilă”, iar presiunea asupra spitalelor rămâne ridicată.

Castex nu va evita să impună restricții și mai dure, dacă situația se înrăutățește.

Ministrul Sănătății a anunțat că vrea să efectueze cel puțin un milion de teste Covid-19 pe lună în școli pentru a le menține deschise.

Guvernul urmărește, de asemenea, să aibă peste un milion de oameni vaccinați antiCovid până la sfârșitul lunii ianuarie.

Citeşte articolele momentului pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇