În Franța s-a depistat primul caz de infecție cu noua tulpină de coronavirus

În Franța s-a depistat primul caz de infecție cu noua tulpină de coronavirus

Un prim caz de contaminare cu noua tulpină de virus apărută în Marea Britanie a fost depistată vineri în Franţa, la Tours, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Hexagon, citat de AFP.

Persoana contaminată, un francez rezident în Marea Brietanie, este asimptomatic şi a fost izolat la domiciliu, potrivit comunicatului. 

A sosit "din Londra pe 19 decembrie", el "a fost luat sub observaţie de CHU (spital universitar) pe 21 şi testat pozitiv", a explicat ministerul, pentru care este vorba despre "prima contaminare" a "variantei VOC 2020/21 a virusului SARS-CoV-2", posibil mai contagios care este semnalată în Franţa. 

Franţa are peste 20.200 de noi cazuri de COVID şi 159 de decese

Centrul naţional de referinţă pentru viruşii infecţiilor respiratorii (CNR) a confirmat vineri infectarea cu această tulpină.

"Autorităţile sanitare au procedat la un contact-tracing (depistarea contactelor) al personalului din sănătate care a luat sub observare pacientul şi la căutarea persoanelor sale de contact cu risc, pentru a-i izola strict", se arată în comunicat. 

În afară de acest caz, "până în prezent mai multe prelevări pozitive care să arate noua tulpină VOC 2020/ 21 sunt în curs de secvenţiere de laboratoarele CNR", a adăugat ministerul. 

Un caz similar a fost semnalat în Germania, la o femeie sosită cu avionul de la Londra, şi în Liban, tot la un pasager londonez.   

Citește și:

Danemarca a descoperit 33 de cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus

Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie a fost depistată pentru prima dată în Germania

Virusologi: Noua tulpină de coronavirus depistată în Anglia îi afectează în mai mare măsură pe copii

        


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇