În Franța s-a depistat primul caz de infecție cu noua tulpină de coronavirus

În Franța s-a depistat primul caz de infecție cu noua tulpină de coronavirus

Un prim caz de contaminare cu noua tulpină de virus apărută în Marea Britanie a fost depistată vineri în Franţa, la Tours, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Hexagon, citat de AFP.

Persoana contaminată, un francez rezident în Marea Brietanie, este asimptomatic şi a fost izolat la domiciliu, potrivit comunicatului. 

A sosit "din Londra pe 19 decembrie", el "a fost luat sub observaţie de CHU (spital universitar) pe 21 şi testat pozitiv", a explicat ministerul, pentru care este vorba despre "prima contaminare" a "variantei VOC 2020/21 a virusului SARS-CoV-2", posibil mai contagios care este semnalată în Franţa. 

ADVERTISING

Franţa are peste 20.200 de noi cazuri de COVID şi 159 de decese

Centrul naţional de referinţă pentru viruşii infecţiilor respiratorii (CNR) a confirmat vineri infectarea cu această tulpină.

"Autorităţile sanitare au procedat la un contact-tracing (depistarea contactelor) al personalului din sănătate care a luat sub observare pacientul şi la căutarea persoanelor sale de contact cu risc, pentru a-i izola strict", se arată în comunicat. 

În afară de acest caz, "până în prezent mai multe prelevări pozitive care să arate noua tulpină VOC 2020/ 21 sunt în curs de secvenţiere de laboratoarele CNR", a adăugat ministerul. 

ADVERTISING

Un caz similar a fost semnalat în Germania, la o femeie sosită cu avionul de la Londra, şi în Liban, tot la un pasager londonez.   

Citește și:

Danemarca a descoperit 33 de cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus

Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie a fost depistată pentru prima dată în Germania

Virusologi: Noua tulpină de coronavirus depistată în Anglia îi afectează în mai mare măsură pe copii

        

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇