Virusologi: Noua tulpină de coronavirus depistată în Anglia îi afectează în mai mare măsură pe copii

Virusologi: Noua tulpină de coronavirus depistată în Anglia îi afectează în mai mare măsură pe copii

Noua tulpina SARS-CoV-2 identificată în Marea Britanie i-ar putea infecta pe copii cu aceeași virulență cu care tulpinile inițiale i-au contaminat pe adulți, cred unii virusologi.

Mai mulți membri ai Grupului de consiliere privind virusurile noi și amenințările virale emergente (NEWTAG) cred că noua tulpină de coronavirus e mai contagioasă decât pecedentele.

”Credem că această nouă variantă a virusului se răspândește cu mai mare rapiditate decât celelalte tulpini prezente în Marea Britanie”, a precizat Peter Horby, unul dintre acești cercetători, citat de Reuters.

ADVERTISING

Neil Ferguson, profesor la Imperial College din Londra și membru al NEWTAG, spune că noua tulpină de coronavirus tinde să-i infecteze mai degrabă pe copii.

”Nu știm de ce se întâmplă așa, n-am stabilit o relație de cauzalitate încă. Dar vedem această tendință în statistici”, a declarat Ferguson, care promite că oamenii de știință vor continua să colecteze date și să caute răspunsuri.

Wendy Barclay, un alt profesor de la Imperial College din Londra și membru al NEWTAG, susține că noua tulpină de SARS-CoV- 2 pătrunde în mod diferit în celulele umane. Iar asta poate fi o explicație pentru faptul că și copiii sunt la fel de vulnerabili cum erau adulții la variantele de virus care circulă de la începutul acestui an.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit specialiștilor, noua tulpină de SARS-CoV-2 pare să fie cu 70% mai contagioasă decât precedentele. Iar asta a determinat deja mai multe state să își închidă granițele pentru persoanele care sosesc din Marea Britanie.

Europa e îngrijorată de noua tulpină a coronavirusului, cu 70% mai virală. Tot mai multe țări opresc zborurile cu Marea Britanie

Zeci de capitale au anulat zborurile dinspre şi spre această ţară, chiar dacă Organizaţia Mondială a Sănătăţii a ţinut luni să liniştească opinia publică afirmând că noua tulpină „nu este scăpată de sub control”.

ADVERTISING

Află cele mai noi informaţii despre SARS-CoV-2 și vaccinul împotriva Covid-19:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇