Renate Weber a dat în judecată Parlamentul României

Renate Weber a dat în judecată Parlamentul României

Renate Weber a dat în judecată Parlamentul României, la Curtea de Apel București, după ce a fost revocată din funcție. Termenul fixat pentru ședință este 2 iulie.

Practic, acțiunea e inadmisibilă, însă deschide calea spre CEDO, din cauza lipsa unei căi de atac în plan național, în cazul unei soluții negative la Curtea Constituțională a României.

La fel s-a întâmplat și în cazul Laurei Codruța Kovesi. Atunci, CEDO a condamnat România susținând că fosta șefă a DNA nu a contestat decretul de revocare al președintelui într-o instanță națională.

ADVERTISING

Renate Weber a fost revocată, miercurea trecută, din funcția de Avocat al Poporului, după ce plenul Parlamentului a aprobat sesizarea formulată de PNL, USR PLUS și UDMR.

Renate Weber a spus, după revocare, că a intrat în coliziune cu guvernul condus anul trecut de Ludovic Orban, când acesta a dat o OUG prin care se permitea accesul la fonduri publice spitalelor private: „Acum se încearcă același lucru”.

Comisia de la Veneţia cere explicaţii preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, Anca Dragu şi Lucovic Orban, în legătură cu revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber.

ADVERTISING

Fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, a explicat ce urmează după scrisoarea Comisiei de la Veneția.

Vicepremierul Dan Barna a anunțat, luni, că Parlamentul va răspunde scrisorii Comisiei de la Veneţia, după decizia CCR în acest caz.

Revocarea din funcţie a Avocatului Poporului va fi discutat, marţi, şi de către Curtea Consttuţională, la solicitarea PSD.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇