Avocatul Poporului: Parlamentul va răspunde la scrisoarea Comisiei de la Veneţia, după decizia de mâine a CCR

Avocatul Poporului: Parlamentul va răspunde la scrisoarea Comisiei de la Veneţia, după decizia de mâine a CCR

Vicepremierul Dan Barna a anunțat, luni, că Parlamentul va răspunde scrisorii Comisiei de la Veneţia în care se cer clarificări despre revocarea din funcţie a Avocatului Poporului.

”Referitor la Avocatul Poporului, așteptăm astăzi sau mâine decizia Curții Constituționale. Am văzut că există și vom răspunde, de altfel, Parlamentul va răspunde scrisorii Comisiei de la Veneția. Vom vedea care este decizia CCR și, în funcție de asta, vom avea și votul de miercuri, așa cum este prevăzut în plen reunit”, a declarat Barna, după ședința Biroului Național USR PLUS.

ADVERTISING

Întrebat dacă poate garanta că toți parlamentarii USR PLUS vor vota pentru numirea lui Fabian Gyula, propunerea UDMR, în funcţia de Avocat al Poporului, iată ce a replicat vicepremierul:

”Așteptăm să vedem decizia CCR. Dacă lucrurile sunt logice și așa cum am agreat în coaliție, nu ar trebui să fie nicio problemă”.

Aveți temeri că unii parlamentari ai USR PLUS nu vor vota această propunere a UDMR? - au mai vrut să știe jurnaliștii.

”Au existat puncte de vedere diferite și în Biroul Național. Repet, am decis să așteptăm decizia CCR pe contestația care e în analiză în momentul de față. Vom răspunde și Parlamentul scrisorii care a venit între timp de la Comisia de la Veneția. Dacă lucrurile sunt în regulă, nu ar trebui să fie probleme”, a reiterat Dan Barna.

Dan Barna face declarații de presă după ședința Biroului Național USR PLUS

Dan Barna face declarații de presă după ședința Biroului Național USR PLUS.

Publicată de Uniunea Salvați România - USR pe Luni, 28 iunie 2021

Context

Plenul reunit al Parlamentului în care urmează să fie numit Fabian Gyula în funcţia de Avocat al Poporului a fost amânat pentru miercuri.

ADVERTISING

Ședința a fost amânată din cauza pronunţării Curţii Constituţionale pe sesizarea formulată de PSD referitoare la revocarea lui Renate Weber de la conducerea Avocatului Poporului.

Decizia ar urma să fie dată marți, 29 iunie. Momentan, nu se știe ce se va întâmpla dacă CCR amână decizia în acest caz.

Ludovic Orban, șeful Camerei Deputaților, dădea asigurări săptămâna trecută că se va găsi o soluție în coaliție.

Citește mai multe despre epopeea privind revocarea și numirea Avocatului Poporului:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇