USR PLUS consideră că omul propus de UDMR îndeplineşte criteriile pentru a fi Avocatul Poporului

USR PLUS consideră că omul propus de UDMR îndeplineşte criteriile pentru a fi Avocatul Poporului

USR PLUS consideră că Fabian Gyula îndeplineşte criteriile pentru a ocupa funcţia de Avocat al Poporului.

USR PLUS mai arată că prioritatea acestuia trebuie să fie apărarea drepturilor tuturor cetăţenilor, nu reprezentarea intereselor politicienilor.

"Astăzi a avut loc audierea lui Fabian Gyula, propunerea coaliţiei pentru funcţia Avocatul Poporului. Prioritatea noului avocat al poporului trebuie să fie apărarea drepturilor tuturor cetăţenilor, nu să reprezinte interesele politicienilor aflaţi vremelnic la putere, aşa cum au făcut Victor Ciorbea şi Renate Weber. Avem nevoie de un profesionist în această funcţie atât de importantă, care să îşi facă treaba în mod onest, transparent şi imparţial.

ADVERTISING

Considerăm că Fabian Gyula îndeplineşte aceste criterii pentru a ocupa funcţia de Avocat al Poporului, lucru confirmat astăzi şi de comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, care au dat, cu majoritate de voturi, aviz favorabil", arată USR PLUS, într-o postare pe Facebook.

Potrivit aceleiaşi surse, Fabian Gyula, de profesie procuror, este în prezent conferenţiar universitar în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj - Napoca şi formator al Institutului Naţional al Magistraturii, cu 26 de ani de activitate în domeniul procuraturii. Deţine un doctorat în Ştiinţe Juridice şi este autorul mai multor cărţi de specialitate.

ADVERTISING

Fabian Gyula, propus de UDMR pentru funcția de Avocat al Poporului după ce Renate Weber a fost revocată săptămâna trecută, a primit raport favorabil din partea comisiilor juridice din Cameră și Senat.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇