USR PLUS vrea să condiţioneze numirea noului Avocat al Poporului de desfiinţarea SS în forma propusă de ministrul Justiției (surse)

USR PLUS vrea să condiţioneze numirea noului Avocat al Poporului de desfiinţarea SS în forma propusă de ministrul Justiției (surse)

Liderii USR PLUS intenţionează ca, la discuţiile din şedinţa de marţi a coaliţiei, să condiţioneze votul pentru numirea noului Avocat al Poporului de adoptarea legii de desfiinţare a Secţiei Speciale în forma propusă de ministrul Justiţiei, Stelian Ion, au declarat surse politice pentru News.ro

Proiectul de desfiinţare a Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie iniţiat de Ministerul Justiţiei a trecut de Camera Deputaţilor, însă a suferit modificări radicale.

Spre exemplu, legea prevede desfiinţarea Secţiei Speciale, însă magistraţii au primit superimunitate.

ADVERTISING

De asemenea, ministrul Justiţiei Stelian Ion afirmă că UDMR susţine ca dosarele de la SIIJ să fie instrumentate de o secţie specială din cadrul Parchetului General, soluţie care nu e acceptată de USR PLUS. Argumentul este că SIIJ este chiar o astfel de secţie.

Pe de altă parte, conform ultimelor date, după revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului, în coaliţie s-a convenit ca postul să revină UDMR, favorit fiind Fabian Gyula, lector la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Deocamdată, însă, nu poate fi avansată o nouă propunere pentru acest post, dat fiind că, în urma sesizării depuse de PSD, Curtea Constituţională urmează să decidă abia în 29 iunie în legătură cu constituţionalitatea revocării lui Renate Weber.

În ceea ce priveşte Secţia Specială, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute că desfiinţarea acesteia este o certitudine şi a propus chiar o sesiune extraordinară a Senatului, în calitate de Cameră decizională a Parlamentului, în care să se discute acest subiect.

ADVERTISING

Stelian Ion a menţionat că au fost unele discuţii în coaliţia de guvernare, discuţii care au întârziat luarea unei decizii în privinţa SIIJ. Ministrul Justiţiei a susţinut că SIIJ are zilele numărate.

Citește și:

Iată mai multe informații despre desființarea Secției Speciale:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇