Prima întâlnire a regelui Charles al III-lea cu oamenii adunați în fața Palatului Buckingham: de la strângeri de mâini la pupături (Video)

Prima întâlnire a regelui Charles al III-lea cu oamenii adunați în fața Palatului Buckingham: de la strângeri de mâini la pupături (Video)
Foto: captură video

Regele Charles al III-lea a ajuns vineri, în jurul orei 16:00, ora României, la Palatul Buckingham, reședința suveranilor britanici. El era însoțit de regina consoartă Camilla și împreună au coborât în fața porților Palatului Buckingham pentru a saluta mulțimea impresionantă de oameni care îi aștepta.

Regele Charles al III-lea a stat de vorbă cu oamenii, a primit flori, a strâns mâini și s-a lăsat îmbrățișat de de cei care veniseră să îl salute și să prezinte condoleanțe pentru decesul Reginei Elisabeta a II-a, potrivit AFP. A avut și un moment de reculegere în fața miilor de buchete de flori depuse în fața Palatului Buckingham.

În jurul orei 17:00 GMT, 20:00 ora României, Regele Charles al III-lea este așteptat să facă o declarație televizată, prima în calitate de rege, în care să se adreseze unei națiuni îndurerată de moartea Reginei Elisabeta a II-a.

ADVERTISING

De asemenea, regele Charles al III-lea şi regina consoartă Camilla urmează să se întâlnească la Buckingham cu premierul britanic Liz Truss.

Charles va fi proclamat oficial rege sâmbătă, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Aderare care va avea loc la Palatul St James.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord a murit, joi, 8 septembrie, la Castelul Balmoral, reședința sa din Scoția, unde s-a retras în ultima perioadă. Regina avea 96 de ani și se afla pe tron de 70 de ani, având cea mai îndelungată domnie din istorie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇