Putin face o demonstraţie de forţă şi trage cu pușca cu lunetă (Video)

Putin face o demonstraţie de forţă şi trage cu pușca cu lunetă (Video)

Președintele rus Vladimir Putin a inspectat, joi, un poligon de antrenament pentru trupele mobilizate, ocazie cu care Kremlinul l-a prezentat cum trăgea cu o pușcă cu lunetă.

Imaginile au scopul de a arăta sprijinul său personal pentru soldații care pleacă să lupte în Ucraina, scrie Reuters, în contextul unei mobilizări haotice, care a fost marcată de evenimente tragice. Cel mai grav de până acum a fost atacul de la o bază militară din Belgorod, unde doi indivizi au deschis focul și au omorât 11 persoane.

ADVERTISING

Putin a fost însoțit în călătoria de joi în regiunea Reazan (sud-est de Moscova) de ministrul Apărării, Serghei Șoigu, care i-a raportat despre modul în care sunt antrenați recruţii.

În imagini se vede o siluetă care pare a fi Putin întins pe pământ și trăgând cu arma cu lunetă. În cadrul următor, Putin e văzut scuturându-și praful de pe pardesiu, bătând pe umăr un soldat și urându-i mult noroc.

Vizita a avut loc la o zi după ce Putin a ridicat starea de alertă în 8 regiuni ale Rusiei și a decretat legea marțială în cele patru teritorii ocupate ale Ucrainei pe care le-a anexat ilegal luna trecută.

ADVERTISING

Confruntat cu o serie de înfrângeri în război, Putin a anunţat recent o „mobilizare parțială” pentru a convoca sute de mii de trupe suplimentare.

Această mobilizare s-a desfășurat însă haotic, au fost recrutaţi oameni care nu erau apţi de război și chiar și Putin a fost forțat să recunoască greșelile.

În plus, sute de mii de ruși au fugit în străinătate pentru a scăpa de recrutare.

Putin a spus vinerea trecută că mobilizarea se va termina în două săptămâni.

See how Putin puts on a show of strength amid Russian military struggle

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇