Proteste la Bruxelles față de măsurile anti-COVID: Manifestanții au fost dispersați cu tunuri de apă și gaze lacrimogene (VIDEO)

Proteste la Bruxelles față de măsurile anti-COVID: Manifestanții au fost dispersați cu tunuri de apă și gaze lacrimogene (VIDEO)

Polițiști au dispersat mulțimea adunată, duminică, în Bruxelles pentru a protesta față de restricțiile anti-COVID impuse de autoritățile belgiene, folosind tunuri de apă și gaze lacrimogene.

Manifestanții au strigat „Libertate!” pe străzile capitalei belgiene, fiind nemulțumiți de măsurile luate în contextul pandemiei.

Însă protestul nu a fost lipsit de altercații cu forțele de ordine.

Mulțimea s-a apropiat de sediile instituțiilor europene și, la un moment dat, oamenii au început să arunce cu diverse obiecte în forțele de ordine, transmite Digi 24.

De asemenea, participanții la proteste nu au vrut să plece după terminarea timpului alocat manifestanții, în ciuda avertismentelor transmise prin portavoce.

Așadar, pentru a calma agitația, forțele de ordine au tras cu tunuri de apă și au folosit gaze lacrimogene, transmite AP.

Marșul din Bruxelles a avut loc în ciuda faptului că în ultimele zile nu au fost introduse restricții suplimentare în contextul pandemiei, dar manifestanții susțin că sunt nemulțumiți de modul în care au fost acestea aplicate, arată The Brussels Times. De exemplu, sunt de acord cu vaccinarea, dar nu cu obligativitatea ei, o măsură care se discută la nivelul autorităților belgiene.

Sâmbătă au fost înregistrate în această țară peste 54.000 de cazuri noi de COVID-19.