Protest la Ambasada Rusiei la București: Free Navalnîi! (Galerie foto)

Protest la Ambasada Rusiei la București: Free Navalnîi! (Galerie foto)

Un protest pentru eliberarea lui Alexei Navalnîi are loc duminică, în fața Ambasadei Rusiei la București.

La manifestație participă în jur de 10 persoane. Oamenii au măști și respectă măsurile impuse în condițiile pandemiei de COVID-19.

protest-ambasada-rusia-1
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Protestatarii au pancarte în care cer, în engleză, rusă și română, eliberarea principalului opozant al lui Vladimir Putin.

protest-eliberare-navalnii-ambasada-rusia-bucurest
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

”Free Navalnîi” scrie pe majoritatea pancartelor, în timp unul dintre cei prezenți a făcut o paralelă între Nicolae Ceaușescu, Alexandr Lukașenko și Vladimir Putin.

protest-ambasada-rusia-ceausescu-pancarta
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Noi proteste au loc duminică în numeroase orașe din Rusia, în sprijinul liderului opoziției Alexei Navalnîi. Ca și acum o săptămână, polițiștii au intervenit și au arestat peste 600 de sute de oameni.

ADVERTISING

Autoritățile s-au pregătit dinainte și au luat mai multe măsuri pentru a împiedica oamenii să participe la protest. La Moscova, au fost închise stațiile de metrou și circulația a fost restricționată. Multe restaurante și magazine din centrul orașului au fost închise și transportul terestru a fost deviat.

Cu toate astea, oamenii s-au strans în număr mare, după cum se vede în imaginile postate pe rețelele de socializare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Presa a fost amenințată cu blocarea drepturilor de emisie și amenzi uriașe dacă relatează despre numărul protestatarilor sau despre violențele poliției.

Peste 4.000 de persoane au fost arestate în Rusia în timpul mitingurilor de săptămâna trecută, poliția recurgând la violențe împotriva manifestanților.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇