Rusia acuză SUA că se implică în protestele izbucnite după arestarea lui Navalnîi

Rusia acuză SUA că se implică în protestele izbucnite după arestarea lui Navalnîi

Kremlinul a acuzat, duminică, Statele Unite că s-a implicat în protestele izbucnite după arestarea opozantului Aleksei Navalnîi.

Astfel, Rusia a denunțat un comunicat al ambasadei americane la Moscova publicat în ajunul manifestaţiilor de protest.

Reprezentanţa diplomatică americană avertizase pe site-ul său cetăţenii americani să nu se ducă la aceste manifestanţii de sâmbătă, precizând totodată locurile în care urmau să se desfăşoare protestele, transmite AFP.

ADVERTISING

"Ingerinţă absolută în afacerile noastre interne"

Aceste informaţii "constituie în mod indirect o ingerinţă absolută în afacerile noastre interne", a reacţionat duminică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-un interviu la postul public rus Rossia 1, din care au fost publicate fragmente pe site-ul postului.

"Indirect, aceasta reprezintă un sprijin direct în favoarea încălcării legii Federaţiei Ruse prin susţinerea unor acţiuni neautorizate", a apreciat Peskov. Dacă ambasada Rusiei în SUA ar fi reacţionat în acelaşi mod la tulburările de pe teritoriul american, "aceasta cu siguranţă ar fi provocat o oarecare nemulţumire la Washington", a adăugat el.

ADVERTISING

MAE rus denunţase deja comportamentul ambasadei americane, precizând într-un comunicat că şeful misiunii va fi convocat pentru "o discuţie serioasă".

Pe de altă parte, Peskov a declarat, potrivit Reuters, că Rusia este pregătită să pună bazele unui dialog cu noua administraţie a preşedintelui Joe Biden în care este de aşteptat să fie exprimate punctele de vedere divergente. El a adăugat că preşedintele rus Vladimir Putin va răspunde cu aceeaşi măsură disponibilităţii SUA de a comunica.

"Desigur, mizăm pe succesul iniţierii unui dialog", a declarat Peskov, citat de agenţia Interfax. "Acesta va fi un dialog în care, desigur, deosebirile de opinii vor trebui mai amplu exprimate, punctele de dezacord.

ADVERTISING

Dar în acelaşi timp, dialogul reprezintă o posibilitate de a găsi unele miezuri de raţiune, părticele în care relaţiile noastre devin mai apropiate. Iar dacă actuala administraţie americană este pregătită de o astfel de abordare, nu am nicio îndoială că preşedintele nostru va răspunde cu aceeaşi măsură", a adăugat el. 

Citește articolele zilei pe Spotmedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇