Primarul Constanței anunță că nu dă bani pe luminițe de Crăciun: Am considerat că e indecent

Primarul Constanței anunță că nu dă bani pe luminițe de Crăciun: Am considerat că e indecent

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a declarat, vineri, că municipalitatea nu investeşte în iluminatul festiv de sărbători pentru că i se pare „indecent” ca într-un an în care ne confruntăm cu pandemia de SARS-CoV-2, banii să fie „risipiţi” şi să nu fie folosiţi în domeniul sanitar.

„În Strasbourg nu mai sunt luminiţe, în Viena nu mai sunt luminiţe şi târguri de Crăciun. Luminiţele de anul trecut au costat, dacă nu mă înşel, vreo 6 milioane de lei. Peste un milion de euro.

Am considerat că e indecent într-un an în care ne-am confruntat cu pandemia asta şi într-un an în care a trebuit să îndreptăm mulţi bani către spitalul municipal, mult mai mulţi incomparabil cu anii trecuţi, să risipim banii", a spus Chiţac, într-o conferinţă de presă.

ADVERTISING

Sărbătorile sunteți voi! Nu luminițele și cu siguranță nu Primăria vă vor putea face sărbătorile mai...

Posted by Vergil Chițac on Friday, December 4, 2020

Potrivit acestuia, anumite zone din Constanţa sunt împodobite cu decoruri de sărbătoare, prin contribuţia unor agenţi economici.

"Pe de altă parte, bun, nu o fi aşa feeric cum v-aţi obişnuit dumneavoastră, dar ele există şi există prin contribuţia unor societăţi comerciale, a unor oameni care fac business în Constanţa.

Şi eu cred că toţi cei care fac business în Constanţa, ca în orice alt oraş, şi ca în toată lumea asta, au o responsabilitate socială pentru că banii îi câştigă aici şi o parte din banii ăştia, în anumite momente, trebuie întorşi către comunitate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Şi de lucrul ăsta s-a ocupat viceprimarul Rusu, care a luat legătura cu ei, au stabilit zone din oraş unde se implică fiecare, inclusiv RAJA dacă vreţi să ştiţi, şi a ieşit ceea ce vedeţi.

Nu cred că putem spune că în oraş nu există semnele luminoase ale apropierii sfârşitului de an. Nu ştiu dacă putem vorbi de sărbători în situaţia asta tristă, dar marcăm momentul de sfârşit de an. Asta a fost raţiunea", a declarat primarul Constanţei.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇