Carantina în oraşul Constanța se prelungeşte cu două săptămâni

Carantina în oraşul Constanța se prelungeşte cu două săptămâni

Comisia Judeţeană pentru Situaţii de Urgenţă a decis, vineri, prelungirea carantinei pentru oraşul Constanţa, cu două săptămâni.

Măsura, care urmează să fie aprobată și de DSU, va intra în vigoare de vineri, de la ora 20:00.

Prefectul Silviu Coșa a declarat joi, pentru Agerpres, că având în vedere că nu s-a înregistrat o scădere semnificativă a ratei de incidenţă, care în momentul de faţă este la un platou de 10,5 – 10,8, mai mult ca sigur măsura carantinei zonale pentru municipiul Constanţa o să se prelungească.

ADVERTISING

Ce restricții trebuie respectate

Potrivit autorităților, locuitorii Constanței trebuie să respecte următoarele măsuri:

  • este interzisă intrarea/ieșirea din zona carantinată prin alte drumuri decât cele deschise circulației publice
  • fără un motiv justificat, este interzisă circulația și staționarea în zona carantinată
  • toți locuitorii municipiului vor fi identificați și datele lor vor fi introduse într-un registru dedicat
  • este interzis ca persoanele să circule în grupuri mai mari de șase membri, dacă nu sunt rude
  • slujbele religioase cu public se pot organiza numai în exterior
  • slujbele de înmormântare se oficiază cu maximum 20 de persoane, la fel și ceremoniile de cununie, dacă se oficiază afară
  • magazinele neesențiale din mall-uri vor fi închise în weekend și de sărbători
  • este permisă deplasarea la secția de votare în ziua alegerilor parlamentare (6 decembrie)
ADVERTISING

Noi măsuri

Totodată, prefectul judeţului Constanţa a mai afirmat că va fi necesară adoptarea a noi măsuri de prevenţie, în continuare, pentru a monitoriza circulaţia populaţiei la limita zonei de carantină.

"Intenţionăm ca odată cu prelungirea carantinei în municipiul Constanţa să intensificăm şi controalele, filtrele şi legitimarea cetăţenilor de pe stradă.

Marea parte a oamenilor s-au obişnuit să respecte aceste reguli, pe care nimeni nu le iubeşte şi nu le doreşte dar, din păcate, din cauza unei foarte mici părţi a populaţiei, va trebui să producem anumite inconveniente tuturor, pentru că un filtru rutier la ieşirea din Constanţa spre localitatea Valu lui Traian îi va întârzia pe toţi, nu doar pe cei care nu respectă regulile sau care nu au ce să caute acolo sau care nu şi-au completat declaraţia corect.

ADVERTISING

Proteste în plină carantină la Constanța, faţă de interzicerea pelerinajului de Sfântul Andrei. Zeci de oameni au fost amendați

Îmi pare rău pentru inconvenientele de acest gen, dar ele se vor produce pentru că aparent ne dorim neapărat să avem filtre care să blocheze circulaţia, astfel încât trebuie să înţelegem că trebuie să respectăm măsurile hotărâte", a spus Coşa.

Joi, rata incidenţei în municipiul Constanţa comunicată de DSP a fost de 10,54, iar pentru judeţ de 7,15, fiind cel mai ridicat nivel din ţară.

Vezi și Avem peste 7.600 de cazuri noi de Covid și un nou record de decese: 211 bolnavi au murit în ultimele 24 de ore (Infografice)

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇