Sibiul are bănci inteligente în centrul istoric și luminițe de Crăciun

Sibiul are bănci inteligente în centrul istoric și luminițe de Crăciun

Primăria municipiului Sibiu a amplasat trei bănci inteligente în Piaţa Mică din centrul istoric, care îşi produc singure electricitatea pentru încărcarea dispozitivelor mobile, fiind prevăzute cu panouri fotovoltaice.

„În nouă zonă pietonală din Piaţa Mică, în jurul Casei Artelor, am înlocuit băncile cu o variantă mai modernă şi mai smart. Atunci când vom putea ieşi din case, sibienii şi turiştii vor avea la dispoziţie cinci bănci cu prize pentru încărcarea dispozitivelor mobile, mai comode şi mai plăcute ca aspect”, a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, conform unui comunicat.

ADVERTISING

Bănci smart în Piața Mică! “În nouă zonă pietonală din Piața Mică, în jurul Casei Artelor, am înlocuit băncile cu o...

Posted by Primăria Municipiului Sibiu on Thursday, December 3, 2020

Costul achiziţiei a fost de 82.000 de lei.

Potrivit sursei citate, din cele cinci bănci recent amplasate în Piaţa Mică, trei îşi produc singure electricitatea necesară pentru încărcarea dispozitivelor mobile fiind prevăzute cu panouri fotovoltaice pe şezutul băncii.

129116542_2780969968834154_6962904142209736358_o-1

Acestea sunt dotate şi cu un dispozitiv pentru încărcarea wireless a dispozitivelor mobile.

Celelalte două bănci sunt conectate la reţeaua de electricitate şi dotate cu prize USB pentru încărcare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În prezent se lucrează încă la punerea în funcţiune a acestor dispozitive, facilităţile de încărcare urmând să fie active începând de sâmbătă, 5 decembrie.

Luminițe de Crăciun într-un centru pustiu

Tot pentru când vor putea ieși din case, autoritățile locale au împodobit centrul Sibiului cu globuri și lumini de sărbătoare.

Luminile de sărbători s-au aprins în centrul orașului. Anul acesta s-au aprins mai mult ca semn de speranță: să fim cu...

Posted by Primăria Municipiului Sibiu on Wednesday, December 2, 2020

”Luminile de sărbători s-au aprins în centrul orașului. Anul acesta s-au aprins mai mult ca semn de speranță: să fim cu toții sănătoși și să ne vedem la anul cu bine, așa cum ne-am obișnuit: cu forfota sărbătorilor minunate în Sibiu, cu Târgul de Crăciun plin cu bunătăți și bucuria momentelor petrecute împreună”, scrie Primăria pe Facebook.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇