Noul primar al Sectorului 6 anunță că nu va pune luminițe de Crăciun: De banii aceștia pot face o grădiniță, o creșă sau mai asfaltez o stradă

Noul primar al Sectorului 6 anunță că nu va pune luminițe de Crăciun: De banii aceștia pot face o grădiniță, o creșă sau mai asfaltez o stradă

Ciprian Ciucu, noul primar al Sectorului 6, a anunțat, luni, că a decis să nu împodobească străzile pentru aceste Sărbători de Iarnă.

”Nu știu cum să vă dau vestea acesta, așa că vi-o dau ca și cum ai dezlipi un leocoplast, dintr-o dată. Nu vom avea anul acesta luminițe de Crăciun în Sectorul 6. Am întors-o pe toate fețele și cred că este decizia cea bună”, anunță noul primat liberal al Sectorului 6.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Acesta explică și de ce a luat această decizie, neavând timp suficient să negocieze contracte noi iar cele antamate de fostul edil social-democrat ajungând la jumătate de milion de euro.

”Să vă dau și datele problemei: Primăria Capitalei, cea care era expertă la aruncat cu banii pe fereastră, a neglijat întotdeauna Sectorul 6 la acest capitol. Fostul primar și-a asumat el, din bugetul Primăriei, toate costurile iluminatului festiv și avem acum un contract cadru.

Nu avem timp să facem o nouă achiziție, ar trebui să lucrăm în cadrul contractului curent, ceea ce ne-ar duce pe la suma de 400.000 de euro pentru Sectorul 6. La asta s-ar adăuga frumoasă sumă de 100.000 de euro (tot un contract cadru cu o altă firmă) doar (!!) pentru Parcul Drumul Taberei.

Acum… eu sunt mai zgârcit cu banul public, mă gândesc că de banii aceștia, 500.000 Euro, aș putea face o grădiniță sau o creșă sau mai asfaltez o stradă. Mai mult, luminițele ar fi la fel ca în anii trecuți, am primit conceptul și, vă spun, sunt cam de prost gust”, a anunțat, pe pagina de Facebook, Ciprian Ciucu.

Primarul spune că știe că poate va fi criticat, dar își asumă acest lucru. El promite, totodată, cetățenilor din Sector că va avea grijă ca în 2021 să se poată bucura de un iluminat festiv de bun gust, la un preț corect.

”Știu, poate fi o decizie impopulară, dar mi-am propus ca în acest mandat să fac ce trebuie, indiferent de nivelul de popularitate la care voi ajunge. În aceste situații primesc multe sugestii, dar în final mă consult cu conștiința mea și mă întreb ce decizie mi-aș fi dorit să ia primarul dacă ar fi fost altcineva primar.

Și eu mi-aș fi dorit să mai limiteze din risipă și să folosească banii pentru adevăratele priorități. Mai este și pandemia acesta nenorocită și aici argumentele sunt pro (ar ajuta la moral) și contra (oricum stăm mai mult în case), dar nu acestea au cântărit primordial în decizia mea.

Primordiale au fost raportul calitate preț și adevăratele priorități descrise mai sus. Vă promit că pentru la anul mă voi ocupa din timp și că voi remedia situația, să avem iluminat festiv de calitate la un preț corect. Vă mulțumesc pentru înțelegere, anul acesta ne decorăm casele și sufletele!”, conchide Ciucu.

Amintim că și primarul general Nicușor Dan anunțase că Bucureştiul va avea decoraţiuni de Crăciun „în mod rezonabil, discret”, având în vedere că municipalitatea se află „într-o situaţie financiară dificilă”.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: