Prima ţară din NATO care va cumpăra drone armate din Turcia

Prima ţară din NATO care va cumpăra drone armate din Turcia

Polonia va cumpăra 24 de drone armate din Turcia, a anunţat, ministrul Apărării, Mariusz Blaszczak, devenind primul stat membru al NATO care va achiziţiona vehicule aeriene nepilotate fabricate de statul turc.

Dronele Bayraktar TB2, dintre care primele vor fi livrate anul viitor, vor fi armate cu proiectile antitanc, transmite Reuters.

Polonia va mai cumpăra şi un pachet de logistică şi de pregătire, a spus ministrul Blaszczak.

Ministrul a precizat la postul public de radio că dronele Bayraktar TB2 ”şi-au dovedit calităţile în războaie” şi a adăugat că vehicule armate nepilotate vor fi deservite de o companie militară, fără să ofere alte detalii.

How Bayraktar TB2 has become one of the best drones in the world

Contractul, care va fi încheiat fără un proces de achiziţie, va fi semnat săptămâna viitoare, în timpul unei vizite a preşedintelui polonez Andrzej Duda în Turcia.

ADVERTISING

Autorităţile locale afirmă că Turcia, stat membru al NATO, a devenit al patrulea mare producător de drone, de când preşedintele Tayyip Erdogan a mărit producţia pentru a reduce dependenţa de armamentul occidental.

Compania turcă de tehnologie pentru apărare Baykar a vândut drone armate Bayraktar TB2 în Azerbaidjan, Ucraina, Qatar şi Libia.

Erdogan a afirmat în luna martie că şi Arabia Saudită este interesată să cumpere drone turceşti.

Canada a anulat permisele de export în Turcia a tehnologiei legată de drone, după ce conchis că echipamentul este utilizat de către forţele azere aflate în conflict cu Armenia în enclava Nagorno-Karabah. Componentele aflate sub embargou includ sisteme de camere video pentru dronele armate fabricate de compania Baykar.

ADVERTISING

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇