Ploi de valori istorice au căzut în Alba, unde zeci de case au fost inundate (Foto)

Ploi de valori istorice au căzut în Alba, unde zeci de case au fost inundate (Foto)

În județul Alba s-au înregistrat precipitaţii istorice în ultimele zile, iar echipele Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Mureş intervin cu toate mijloacele din dotare, informează Administraţia Naţională Apele Române (ANAR), într-un comunicat de presă.

Astfel, în cursul serii trecute, într-un interval de numai cinci ore, s-au înregistrat precipitaţii de 223 l/mp, la staţia hidrometrică Ocoliş de pe Valea Iarei. De asemenea, până în cursul dimineţii de vineri, au mai căzut, în acelaşi loc, 25 l/mp.

ADVERTISING

Potrivit sursei citate, în urma ploilor torenţiale, precum şi a scurgerilor rapide de pe versanţi, pe râul Ocoliş, s-a produs o viitură puternică, cu efecte locale severe în localităţile Ocoliş - sat Ocoliş şi Vidolm (judeţul Alba), respectiv Iara - sat Ocolişel (judeţul Cluj), unde s-au înregistrat cele mai însemnate pagube materiale, dar nu au fost victime omeneşti.

Zeci de case au fost inundate, iar mai multe persoane, între care şi doi copii, au rămas izolate în podurile locuinţelor, din cauza ploilor.

ADVERTISING

În continuare, sunt prognozate precipitaţii de cod portocaliu pentru bazinul superior şi afluenţii din bazinul mijlociu şi inferior al râului Arieş (judeţele Alba şi Cluj), menţionează ANAR.

inundatii-Alba
Foto: ISU Alba
inundatii-Alba-2
Foto: ISU Alba
inundatii-Alba-3
Foto: ISU Alba
inundatii-Alba-4
Foto: ISU Alba

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇