Polițiștii au ieșit în stradă și îl așteaptă pe ministrul Bode: Nu vrem spor sau majorări, ci aplicarea legii! (Foto&Video)

Polițiștii au ieșit în stradă și îl așteaptă pe ministrul Bode: Nu vrem spor sau majorări, ci aplicarea legii! (Foto&Video)

Polițiștii protestează, miercuri, în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne (MAI), condus de Lucian Bode.

Oamenii sunt nemulțumiți de înghețarea salariilor și pensiilor, dar și de faptul că salariul minim a fost majorat cu doar 41 de lei. Manifestanții cer ”aplicarea corectă a legii”.

Evenimentul este organizat de Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL. Participă și sindicatul Diamantul.

Polițiștii au steaguri, pancarte și vuvuzele. ”Dialogul l-ați uitat și pe noi ne-ați înghețat”, ”Respect pentru militarii țării”, ”Stop persecuției politice a militarilor” - sunt doar câteva dintre mesajele de pe pancartele sau bannerele desfășurate de participanții la protest.

ADVERTISING

Protestatarii poartă măști sanitare și păstrează distanța unii față de ceilalți.

Posted by Sindicatul Europol on Wednesday, January 27, 2021

Cosmin Andreica, liderul sindicatului EUROPOL, a precizat ce se va întâmpla în cazul în care protestul rămâne fără răspuns din partea guvernanților.

”Polițiștii au făcut sacrificii. Au lucrat sute de ore suplimentare. Dar acum au completat rapoarte prin care refuză orele suplimentare. Nu mai sunt dispuși să facă alte atribuții care nu sunt în fișa postului.

Până la urmă, dacă nu ne facem auziți, ne vor raporta la protestul magistrașilor, unde s-au suspendat ședințele de judecată și s-au rezolvat doar cazurile urgente. La fel o să facem și noi. Vom interveni doar la 112”, a declarat Andreica pentru Antena3.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mesajul pentru ministrul Bode

Întrebat ce mesaj au protestatarii pentru șeful MAI, Cosmin Andreica a spus că îl așteaptă pe ministrul Bode în mijlocul protestatarilor.

Polițiștii vor și ei sprijin de la ministru, așa cum s-a întâmplat și în cazul altor domenii, unde angajații au avut de tras în plus în contextul pandemiei. El a dat ca exemple domeniile Educație și Sănătate.

”Evident că îl așteptăm să coboare și aș vrea ca dl ministru să nu uite că, până la urmă, trebuie să reprezinte polițiștii, la fel cum Ministerul Educației a venit cu măsuri pentru acele ore remediale pentru profesori, la fel cum ministrul Sănătății a venit cu plata orelor pentru personalul medical care participă la campania de vaccinare. Vrem și noi nu spor, nu majorări, ci doar vrem aplicarea legii”, a mai declarat liderul sindicatului EUROPOL.

ADVERTISING

Totodată, Andreica a precizat că proteste ale polițiștilor au loc în aceste momente în fața a 12 prefecturi.

”În fiecare miercuri pichetăm câte un minister de resort și, în acest moment, în țară, există proteste la aproximativ 12 prefecturi”, a menționat el.

De ce au ieșit în stradă polițiștii

Anterior, EUROPOL a precizat că polițiștii vor ieși în stradă pentru că Ministerul Finanțelor lucrează la tăieri din cheltuieli, iar înghețarea salariilor este doar începutul.

”De ce protestăm?! Pentru că "înghețarea" este doar începutul. "Specialiștii" din Ministerul Finanțelor lucrează intens la alte măsuri de tăieri din cheltuieli. De unde vor tăia? E simplu! De la bugetarii cei "cuminți" care și în 2009 au înghițit gogoșile Guvernului de la acel moment și s-au ales cu taieri de 25%, în timp ce politicienii vremurilor dădeau tunuri de sute de milioane de euro, ca doar era "criză".

Federația PUBLISIND a intrat în posesia unui document ce dă în vileag intenția de reduceri salariale. Așteptăm cuminți ca mieii la tăiere sau protestăm și le arătăm că fără noi nu se poate?!”, este mesajul publicat de sindicat marți seara.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇