Percheziții DNA la sindicaliștii de la metrou, inclusiv la locuința lui Ion Rădoi. Sunt vizate şi primăriile lui Negoiţă şi Piedone

Percheziții DNA la sindicaliștii de la metrou, inclusiv la locuința lui Ion Rădoi. Sunt vizate şi primăriile lui Negoiţă şi Piedone

Mai multe percheziții au loc, miercuri, la sindicaliștii de la metrou.

Perchezițiile au început dimineață, fiind vorba despre 17 descinderi. Acestea sunt făcute de procurorii DNA împreună cu alte structuri din Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Perchezițiile au loc la sediul UNITATEA - Sindicatul Liber din Metrou (USLM), dar și la locuințele mai multor persoane, inclusiv acasă la Ion Rădoi, liderul USLM.

DNA a dat, între timp, și un comunicat oficial și precizează că cercetările se fac „într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 - 2021”.

ADVERTISING

„În cursul zilei de 14 iulie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 16 locații situate în municipiul București și județele Prahova și Ilfov, dintre care 3 sunt sedii ale unor instituții publice”, conform documentului citat.

G4Media relatează că ar fi vorba despre Primăria Sectorului 3 și cea a Sectorului 5, singurele care au refuzat să evacueze magazinele și tarabele amplasate ilegal de Sindicatul de la Metrorex pe spațiul public.

USLM_PERCHEZITII_02_INQUAM_Octav_Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
USLM_PERCHEZITII_01_INQUAM_Octav_Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Este vorba despre dosarul deschis după ce ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a depus o plângere penală la Direcția Națională Anticorupție, în urma grevei de la Metrorex.

ADVERTISING

Context

În 26 martie, câteva sute de sindicaliști au organizat un protest și au blocat liniile de metrou aproape toată ziua.

Greva a paralizat, evident, Capitala. În aceeași zi, ministrul Drulă l-a atacat pe președintele USLM, Ion Rădoi:

„Aș vrea să le cer scuze (bucureștenilor - n.red.) că zeci de miniștri ai Transporturilor au lăsat să se formeze un buboi imens la metrou. Cât sunt eu aici, statul nu va ceda niciun milimetru în față mafiei.

Despre asta este vorba, despre o grupare care se comportă mafiot. Liderul de cartel Ion Rădoi a decis ca bucureștenii să nu conteze, că singurul lucru care trebuie să conteze sunt banii firmei pe care o controlează. Spun foarte clar: Rădoi, s-a terminat. Ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge”, a declarat Cătălin Drulă.

ADVERTISING

Iată Filmul zilei în care, în plină pandemie, greva de la metrou a paralizat Bucureștiul și autoritățile (Video&foto)

Citește mai multe despre greva de la metrou din luna martie:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇